SİVAS'ta, Yunus Emre Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, E-Twinning  'Şehirler ve Kokular' projesi kapsamında salatalık ve yabani nane kullanarak kolonya üretti.
Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ürettiği kolonyaya 'Sivas Ayaz'ı adı verildi. Okul Müdürü Erdoğan Polat, Proje Koordinatörü Görsel Sanatlar Öğretmeni Dilek Kireçtepe ve öğrencilerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı'yı ziyaret etti. E-Twinning 'Şehirler ve Kokular' projesi kapsamında başlattıkları çalışmalarda Sivas'a özgü bir koku üretmek için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirten Göresel Sanatlar Öğretmeni Dilek Kireçtepe, Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevgi Durna Daştan ve Sivas Meslek Yüksek Okulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Görevlisi Handan Saraç ile işbirliği yaparak kolonyayı ürettiklerini söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı ise Sivas'a özgü bir koku olarak üretilen 'Sivas Ayazı'nın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Bir süre öğrencilerle de sohbet eden Savaşçı, öğrencilerin ikram ettiği Sivas Ayazı kolonyasını çok beğendiğini belirterek tebriklerini iletti.
Öğrenciler ve öğretmenler ürettikleri 'Sivas Ayazı' kolonyasıyla 81 ilden 113 öğretmen ve 210 öğrencinin katılımıyla düzenlenecek olan Alanya Koku Festivali'ne katılacak.