ADANA'da Huzurevleri Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka Çukurova Belediyesi içinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu’nun adı verildi.
Cengiz Aydoğdu’nun adını taşıyan park Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin tarafından açıldı. İYİ Parti Milletvekilleri Metanet Çulhaoğlu ve İsmail Koncuk’un da katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Çetin, “Kendisi çok iyi dostumdu. Acısı hala yüreğimizde. Minnet ve şükranla anıyorum” dedi. Huzurevleri Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve Şehit Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu adını taşıyan park törenle hizmete açıldı. Mahalle sakinlerinin de büyük ilgi gösterdiği açılışa İYİ Parti Adana Milletvekilleri Metanet Çulhaoğlu ve İsmail Koncuk, İYİ Parti İl Başkanı Göktürk Boydavaoğlu, İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı İlker Akça ile Şehit Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu’nun ailesi de katıldı.
İSMİNİ YAŞATACAĞIZ
Açılışta konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Cengiz Aydoğdu’nun 25 yıl onurlu bir şekilde hizmet vermiş bir emniyet müdürü olduğunu belirterek, “Erken emekli edilmişti. Belediyemizde Zabıta Müdürlüğü yaptı. Kendisi benim dostumdu. Acısı hala yüreğimizde. Kendisini minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Adını bu parkta ve açacağımız başka tesislerde yaşatacağız. Cengiz Müdürümüzle şehit olan Zabıta Memurumuz Habil Aykan’ın ismini de yaşatacağız” dedi.
5 YILDA 108 PARK YAPTIK
Huzurevleri Mahallesi’nde 28 park olduğunu bunların 14’ünü son 5 yılda hizmete açtıklarını belirten Başkan Çetin, yeni dönemde planda yeşil alan olarak görünen her yere park yapacaklarını açıkladı. Başkan Çetin, Çukurova’da bulunan 212 parkın 108’ini son 5 yılda yaptıklarını belirterek, “Huzurevlerinde 5 yer yeşil alan olarak görünüyor. Buralarda da park yapacağız. Huzurevlerinde kreş yok. İkinci dönemimizde kreş de açacağız. Ne istiyorsanız yapılacak. Siz emredeceksiniz bu kardeşiniz yapacak” dedi.

FOTOĞRAFLI