İZMİR Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı ikinci birleşimi, Tunç Soyer’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda, kapatılan Bayraklı Özkanlar Pazar Yeri’nin Bornova’daki viyadük altına taşınması için Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’nden tasisinin istendiği gündeme geldi. Soyer, viyadük altının tahsis edilmesinin ardından ilçe belediyesi ile eş zamanlı olarak modern bir pazar yeri yapmak için çalışma başlatacaklarını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı ikinci birleşimi yapıldı. Toplantıda, Danıştay kararının ardından 2018 yılında kapatılmasının ardından, pazarcı esnafının kendilerine yeni yer verilmemesi gerekçesiyle defalarca eylem düzenlediği Özkanlar Pazar Yeri, konusu gündeme geldi. Bornova Belediyesi’nin, Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’ne yazı yazarak, ilçede bulunan viyadük altının belediyeye tahsisini istediğini hatırlatan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Geçtiğimiz dönemde, Bornova’daki viyadük altının kullanılması için hükümetimiz tarafından gerekli izinler alınmıştı. Şimdi de Bornova Belediyesi açıkladı. Belediye, bizim gösterdiğimiz aynı yerde pazar yeri oluşturmak için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden tahsis istediö dedi. Hızal’ın açıklamasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, AK Parti Grubu’nun Özkanlar Pazar Yeri için hassas davrandığını belirterek, bunun önemli olduğunu söyledi. Soyer, “Bornova Belediyesi’nin girişimi ve Karayolları Müdürlüğü’nün anlayışıyla viyadük altında pazar yeri çalışmasını başlatacağız. Eş zamanlı olarak modern bir pazar yeri için de çalışmaları sürdüreceğizö diye konuştu.
BASMANE ÇUKURU ÇAĞRISI
Oturumun dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe de, Folkart’ın Basmane Çukuru’na dair hazırladığı projeyi Türkiye Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) iade ettiğini anımsatarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak hem bütçemiz hem kredi notumuz yüksek olduğu için bu alanı satın alabiliriz. Büyükşehir’in çürük olan mevcut binasının yerine bina yapamıyoruz.  Bu bina depreme dayanıksız. Basmane Çukuru’na Büyükşehir hizmet binası kültür merkezi, otoparkı olan bir yer düşünebiliriz. Sizin düşüncelerinizi duymak istiyoruz. Bunu eğer yapar ise siz başkan olarak biz de meclis olarak tarihe bir not olarak düşeriz. Allah korusun bu binada meclis toplantısı yapılırken 6 ve üstü depremde sağ çıkmamız mümkün değil. Böyle bir şey yaparsak bu meclis olarak tarihe geçerizö dedi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de, Basmane Çukuru için çalıştıklarını belirterek, “Temenninizin çok yerinde olduğunu söylemek isterim. Hem bütçesel hem fonksiyonel boyutlarını değerlendiriyoruzö dedi.

FOTOĞRAF