MANAVGAT, () - MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Irmağı'nın turizmle bütünleşmesini sağlamak, istihdamı artırmak ve sahil aksında seyahat eden teknelerin park etmesini sağlamak amacıyla Sorgun bölgesinde planladığı nehir yat marina projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Manavgat Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı CHP'li Şükrü Sözen, Manavgat'ın geleceğine yön verecek projelerini hayata geçirmek amacıyla geri sayıma başladı. Geçen günlerde proje tanıtım toplantısını binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştiren Başkan Sözen'in en önemli vizyon projelerinden biri de nehir yat marina projesi oldu.
HEM TURİZME HEM İSTİHDAMA KATKI
Sorgun bölgesinde 44 bin metrekarelik alanda, 200 yat kapasiteli olarak planlanan nehir yat marinanın taslak projesinin tamamlandığı ve içerisinde çarşı, restoran, kafeterya ve nehir fenerinin yer alacağı belirtildi. Nehir yat marina projesiyle kentin en önemli değeri olan Manavgat Irmağı'nın turizm destinasyonundaki yeri ve öneminin artırılması, sahil aksında seyreden teknelerin park etmesine olanak vererek istihdama da katkı sağlayacağı belirtildi.
Manavgat'ın dünyanın en güzel kenti olduğunu belirten Başkan Şükrü Sözen, bu güzelliklerin ön plana çıkarılarak, yaşama dahil edilmesi ve vizyon projelerle ileriye taşınması gerektiğini söyledi. Başkan Sözen bir süredir gündemde olan yat limanı ve çekek yerlerinin plandan kaldırıldığını ancak bu konuda gereken çalışmaları yaptıklarını da vurguladı. B planı olarak nehir yat marinayı planladıklarını anlatan Sözen, şöyle dedi:
"Manavgat'ımıza yapımı planlanan yat limanı ve çekek yerleri bakanlık planlarında kaldırıldı. Bu konuyla ilgili bakanlıklarımıza gittik ve bunun önemli bir sektör olduğunu, asla yok farz edilemeyeceğini uygun dille ifade ettik. Bu konuyla ilgili mesafe de aldık. Ancak nehir yat marinayı son derece önemsiyoruz. En önemli doğal zenginliklerimizden Manavgat Irmağı'nın turizm destinasyonundaki yerini genişletmeyi planlamaktayız. Bu amaçla projeyi ırmak kenarı bandında doğal dokuya en uygun alan olan Sorgun mevkisinde tasarladık. Kazan bölgesinde ırmağın üzerinde 200 tekneyi barındıracak bir marinayı planladık. Bütün yasal işlemlerini bitirip, kurum görüşlerini aldığımız 44 bin metrekarelik bir alanda yapılacak marina projemizi ihaleye çıkacak duruma getirdik. Nehir yat marina projesi, istihdamın artırılması ve turizmin çeşitlenmesinde en önemli projelerden birisi olacak. Manavgat sahil aksı boyunca duraklamak isteyen, denizden seyahat eden tatilcilerin park yapabilmesi için bölgenin tarihi ve kültürel kimliğine uygun bir biçimde tekne park alanları oluşturmayı amaçlamaktayız."

FOTOĞRAFLI