BURDUR'da Amatör Spor Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde amatör kulüplere malzeme yardımı yapılırken, uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporculara da plaket verildi.

Burdur Gençlik Merkezi'nde yapılan törene Vali Hasan Şıldak, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nuri Yıldırım ile kulüp temsilcileri ve sporcular katıldı.

Törende konuşan Vali Hasan Şıldak, amatör spora gereken önemin gösterilmediğini söyledi. Şıldak, "Bugün burada hem kulüplerimizi desteklemek adına hem de başarılı sporcularımızı onore etme adına sembolik bir tören yapıyoruz. Geçen aylarda ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olanları Valilik olarak ödüllendirdik. Bu uygulamamızı devam ettireceğiz. Spora olan destek her zaman kardeşlik, birlik, beraberlik ve sağlıklı bir hayat için verilen destektir" dedi.

Her şeyin amatörünün güzel olduğunu söyleyen Şıldak, "Profesyonellik işin içine girince ticaret giriyor, para giriyor, çeşitli ilişkiler giriyor ama toplumun en yaygın şekilde sporla buluştuğu amatör sporlar. İlde amatör spora yeterince destek olunmuyor. Şu anda yapılan destek çok yetersiz. Bu desteği sadece devlet olarak eksik bıraktığımızı ifade etmek istemiyorum. Sivil toplum olarak, meslek kuruluşları olarak daha fazla sahiplenmemiz lazım. Bu haftaların, böyle kutlamaların hiçbir önemi yok. Asıl önemli olan o konuya ne kadar önem verdiğimiz, o meseleyi ne kadar hissettiğimiz ve desteğimizin ne ölçüde olduğu. Bu manada baktığımızda inşallah bundan sonraki süreçte destek ve imkan oluşturma noktasında çok daha iyi koşullara sahip oluruz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, "Sağlıklı ve başarılı bireyleri yetiştirmek, sporda birlik ve dayanışmanın tesisi ve sportif hareketliliğin sağlanması adına ilimizde her branşta amatör spor faaliyetlerini geliştirmek ve emanet edilen çocukları hem spor olarak hem de ahlak olarak olgunlaşmaları konusunda elimizden gelen itinayı gösteriyor ve çalışmalarımızı buna göre planlıyoruz" dedi.

Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nuri Yıldırım da amatör kulüplere destek olanlara teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra uluslararası turnuvalarda birinci olan sporculara plaketleri ve amatör spor kulüplerine malzemeleri protokol üyeleri tarafından verildi.