TEKİRDAĞ'ın Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı'na seçilen AK Partili Cüneyt Yüksel mazbatasını alarak, görevine başladı. Yüksel, "Biz gönüllere girmek istiyoruz. Gönül belediyeciliği yapmak istiyoruz. Herkesin beklentisine cevap verebilecek icraatlar ortaya koymak istiyoruz. Bize güvenenlere karşı Allah bizi mahcup etmesin" dedi.

31 Mart Pazar günü gerçekleşen yerel seçimde Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı'na seçilen Cüneyt Yüksel, mazbatasını  İlçe Seçim Kurulu Başkanı Kerim Kanlı'nın izinli olması nedeniyle 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Mücahit Göker'in elinden aldı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, ile eski milletvekilleri Ahmet Kambur, Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mestan Özcan, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel ile belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar da mazbata törenine katıldı.

Mazbatasını aldıktan sonra konuşan Yüksel, "Şu anda kapı önünde binlerce insan var. Öncelikle herkese teşekkür emek istiyorum. Ama ayrıca teşekkür etmem gereken burada günlerdir mesai harcayan adliye personelimiz, seçim kurullarımız. Ben emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Güzel bir yarış geçti. Allah'a hamdolsun gürültüsüz, kavgasız Süleymanpaşa'da da Tekirdağ'ın tamamında da bu yarış devam etti. Milletimiz kimi takdir ettiyse mazbatalarını aldı, alıyor. İnşallah biz, bize güvenenlere karşı mahcup olmayız. Vatandaşlarımızın beklentisi çok fazla. Sonuçta hangi siyasi parti kimliğine sahipsek fark etmiyor. Bu şehirde yaşıyorsak hepimiz bu şehrin insanlarıyız ve bu şehir için çalışmamız gerekiyor demektir" dedi.

Mesai kavramı gözetmeden çalışacağını söyleyen Yüksel, "Herkesin beklentilerine cevap verebilecek proje üretmemiz gerekiyor. Biz proje sürecinde de anlattık. Biz gönüllere girmek istiyoruz. Gönül belediyeciliği yapmak istiyoruz. Herkesin beklentisine cevap verebilecek icraatlar ortaya koymak istiyoruz. İnşallah bize güvenenlere karşı Allah bizi mahcup etmesin. Mesai kavramı gütmeden çalışacağımızın sözünü verdik. Sözlerimizi tutacağımızı herkes görecek. Bu şehri kalkındırmak için gecemizi gündüzümüze katacağımıza bir kez daha söz veriyorum" ifadelerini kullandı.
Başkan Yüksel görevi törenle devraldı

GÖREVİ DEVRALDI
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, daha sonra  eski başkan Ekrem Eşkinat'tan görevi devraldı.  Yüksel'e yeni görevinde başarılar dileyen Eşkinat, "Beş yıl boyunca onur ve gururla sürdürdüğüm Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevini, halkımızın takdiri ve teveccühü ile bu göreve seçtiği Cüneyt Yüksel kardeşime aynı onur ve gururla devrediyorum. Kendisine bu görevde başarılar diliyorum. Bundan sonraki dönemde beş yıllık tecrübe ve bilgi birikimimle ne zaman isterse yardıma hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Süleymanpaşa'ya hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Yüksel, Eşkinat'a beş yıllık görev süresince gerçekleştirdiği hizmetler ve yatırımlar için teşekkür ederek çiçek takdim etti. Yüksel, "Ekrem Başkanıma ve çalışma ekibine beş yıllık hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Her kim ki şehrimiz için bir çivi dahi çakmışsa Allah hepsinden razı olsun. Devam etmesinde yarar gördüğümüz hizmetleri geliştirerek sürdüreceğiz. Başlanmış yatırımları bitirmek bizim asli görevimizdir. Kendisinin bilgi ve birikiminden elbette faydalanacağız. Tüm meclis üyelerimize de hayırlı olsun. Vatanımıza, milletimize ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevine resmen başlayan Cüneyt Yüksel, belediye binası önünde toplanarak kendisini tebrik etmeye gelen yüzlerce vatandaşa hitap ederek balkon konuşması gerçekleştirdi. Yüksel, "10 yıl boyunca partimizin her kademesinde canla başla çalışmış bir kardeşiniz olarak, kampanya döneminde de Cumhur İttifakı ile gece gündüz demeden çalışmış bir kardeşiniz olarak şunu söylemek istiyorum ki, şu dakika itibariyle partimizin rozetini kalbimizin içinde saklayarak, bize oy vermiş ya da vermemiş bütün Süleymanpaşalı hemşehrilerimin belediye başkanı, kardeşi olmaya söz veriyorum. Herkesin gönlü ferah olsun. Allah'ın izniyle herkesin gönlüne girmek için bu makamı işgal etmiş olacağım. Ben bu şehirde girilmemiş, ayak basılmamış sokak, sıkılmamış bir el bırakmamak için belediye başkanı oldum. Birlikte olduğumuz sürece her daim güçlüyüz. 15 Temmuz'u hep beraber atlattık. Bir daha başka 15 Temmuzlar yaşamamak için bu birliği ve beraberliği asla ve asla bozmamalıyız" dedi.

"Bütün makamlar gelip geçici,bunun farkındayız" diyen Yüksel, "Bunu bilerek milletimize hizmetkar olmaya talip olduk. Bize güvenen milletimizin güvenini boşa çıkarmayacağımızın da sözünü veriyoruz. Beni kolay kolay makamda bulamayacaksınız. Bu kardeşinizi aradığınızda sokaklarda göreceksiniz. Burası sadece Tekirdağ'ın değil, Trakya'nın kalbi. Beni Malkara'da göreceksiniz. Şarköy'de, Çorlu'da, Saray'da göreceksiniz. Beni Trakya'da birçok başka ilçede hatta ilde göreceksiniz" dedi.