MERSİN, () - MERSİN'de, 'Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Türkiye Haritalandırılması Projesi' çalıştayı başladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri'ndeki çalıştayın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "2000 yılının Eylül ayında BM Genel Kurul kararıyla 'Bin Yıl Bildirgesi' ilan edildi. Bu kapsamda 8 maddelik 'bin yıl kalkınma hedefleri' belirlendi ve 2015 yılına kadar gerekli çalışmalar planlandı. Sürdürülebilir kalkınma ve yoksullukla mücadelede sağlanan ilerlemenin ölçülebilir ve izlenebilir olması için proje ve eylem planları geliştirildi. Hedefleri hakkında, küresel inanç ve ihtiyaç algısının oluşumu için 17 madde ile şekillenmiş BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri belirlenmiştir. Bu hedefler dünyamızın değişen ve arz sırası farklılaşan ihtiyaçları doğrultusunda oluşmuştur" dedi.
Belediyeye de hedefler doğrultusunda önemli görevler düştüğünü dile getiren Kocamaz, "BM'nin 2000 ve 2015 yılında aldığı kararlar; daha mutlu, huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir dünyanın nasıl kurulacağın ortaya koymaktadır. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı ve Büyükşehir Belediyesi olarak, üzerimize düşeni yapmak için gayret sarf ediyoruz" ifadesini kullandı.
Konuşmanın ardından çeşitli sunumlar yapılırken, 'Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Yeni Kentsel Gündem', 'Proje ve Çalıştay Metodolojisi', 'Yerel Yönetimlerin Bilmesi Gerekenler', 'Proje ve Faaliyetlerin Değerlendirilmesi' ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Sınıflandırılması' konularında değerlendirmelerin yapılacağı çalıştay yarın sona erecek.

FOTOĞRAFLI