Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, İş-Kur ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin birlikte yürüttüğü “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Projesi kapsamında Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İş-Kur, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile “Sürü Yönetimi Elemanı” kursu açıldı.
Atatürk İlkokulunda açılan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Özşahin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Erkan Özer ve Veteriner Hekim Mehmet Emin Polat tarafından verilen “Sürü Yönetimi Elemanı” kursuna 23 çiftçi katıldı.
3 hafta süreyle toplam 120 saat olarak planlanan eğitimlerde ’Sürü yönetimi elemanı’ olarak mesleki bir statü kazanacak olan kursiyerler, merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı ve zapturapt gibi konuları öğrenecek.
Eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan 300 baş ve üzeri küçükbaş hayvan varlığına sahip kursiyerler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 5 bin TL. destekleme almaya hak kazanacaklar.(MA-EFE)