Hüseyin ÇİÇEK/SUŞEHRİ(Sivas), () - SİVAS'ın Suşehri ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi. 
Program kapsamında ilk olarak yürüyüş gerçekleştirildi. İlçe halkı ellerinde bayraklar ve pankartlarla  Sivas Caddesi üzerinden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe İlçe Kaymakam Vekili Çağlar Partal, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Emniyet Müdürü Halil Uludağ İlçe Müftüsü Yaşar Kaşkaya, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Kaymakam Vekili Çağlar Partal, "Ülkemizin geleceğini ipotek altına almak için emperyalizm devletlerle işbirliği yapmış hain FETÖ terör örgütünün ülkemize karşı girişmiş olduğu hain darbe girişiminin 3'üncü yılı. O gün çok karanlık başlayan bir geceydi. 15 Temmuz zifiri bir karanlık ile başladı. Hepimiz kaygı içindeydik ama şükür ki milletimiz vatanımızın bekasının devletin geleceğinin tehlikede olduğunu gördü ve Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenerek bu ülkenin geleceği hakkındaki karar verme yetkisi bizde dedi. Bunu bütün dünyaya haykırdı. O gün FETÖ'cüler ve onların sahipleri bu gerçekliği bütün çıplaklığı ile gördüler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bir şey yapılamaz. Tüm kahramanlarımıza saygılarımı sunuyorum" dedi.
Gece yarısına kadar süren etkinlik ilçede bulunan tüm camilerden okunan salaların ardından son buldu.

FOTOĞRAFLI