AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, 24 yıl önce evinin önünde öldürülen Belediye Başkanı M. Lütfi Suyolcu adına ilk kez dağıtılan 'Onur Ödülü', iş insanı Hüseyin Arabul'a verildi.

Kuşadası eski Belediye Başkanı M. Lütfi Suyolcu adına ilk kez düzenlenen onur ödülü sahibini buldu. Sanatçı Metin Uca başkanlığında, CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP'li Kuşadası eski Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası eski Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile Suyolcu'nun kızı Çiğdem Suyolcu'dan oluşan jüri, ilk ödülü kendisini Kuşadası'nda daha güzel ortak bir kent yaratmaya adayan, yaşama kültürünü özümseyen iş insanı Hüseyin Arabul'u layık gördü. Eğitim başta olmak üzere Kuşadası'na büyük katkıları bulunan Hüseyin Arabul'a verilen ödül için M. Lütfi Suyolcu'nun ölüm yıldönümü olan bugün Tarihi Kervansaray'da bir tören düzenlendi. Törene Kuşadası Belediye Başkanı Vekili Tibet Özer, jüri üyeleri, Suyolcu'nun eşi Hülya Suyolcu ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Bu yıl ilk kez dağıtalan onur ödülünü Arabul'a jüri başkanı Metin Uca verdi.

Çiğdem Suyolcu, Hüseyin Arabul'un Kuşadası'na kazandırdığı okul, eğitim hayatına yaptığı katkılar, Özel Fatma Arabul Kültür Merkezi, Kuşadası Eğitim Geliştirme Vakfı ve daha birçok çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldüğünü söyledi.

Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer de konuşmasında M. Lütfi Suyolcu'nun başkanlık yaptığı iki dönemde halkın takdirini kazandığını söyledi. Özer, "Bu ödülün ilkinin tıpkı Suyolcu gibi ilçemize önemli hizmetleri bulunan değerli hayırsever işadamı Hüseyin Arabul'a verilecek olmasını çok önemli ve anlamlı buluyorum" dedi.

Kuşadası için ilk adımı Lütfi Suyolcu'nun başkanlığı döneminde attıklarını, Eğitim Geliştirme Vakfı'nı onun başkanlığı döneminde kurduklarını anlatan Hüseyin Arabul da ödüle layık görülmeten onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), ()

FOTOĞRAFLI