ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO), 'Yeni Bir Yıl' adlı tango konseri yoğun ilgi gördü.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki konser yoğun ilgi gördü. Salonda yer kalmaması nedeniyle çok sayıda müziksever konseri ayakta izledi. 60 farklı enstrümanın yer aldığı orkestrayı, İzmir Devlet Opera ve Balesi (DOB) orkestra şefi Tolga Taviş yönetti. İzmir DOB solist sanatçısı bas Teyfik Rodos, İncesaz Grubu solisti soprano Dilek Türkan, Arjantinli gitar solisti ve eğitimci Ricardo Moyano, Arjantinli bandoneon sanatçısı Gustavo Battistessa ile trompet sanatçısı Gökhan Par solist olarak sahneye çıktı.

Solist sanatçılar, ADSO eşliğinde dünyaca bilinen yabancı ve yerli tango repertuvarının klasikleşmiş ve seçkin örneklerini Antalyalı sanatseverler için seslendirdi. Keyifli, neşeli dakikaların yaşandığı konser de 'Dinle Sevgili', 'Ayrılık', 'Denizde Akşam', 'Simsiyah Bakışların', 'Çok Ağladım', 'Nazende Sevgili', 'Mazi Kalbimde Yaradır', 'Geçsin Günler', 'Papatya' adlı eserlerde yorumlandı.Eserlere izleyiciler de hep bir ağızdan eşlik etti.

Antalyalılara unutulmaz bir akşam yaşatan konser 'Sevdim Bir Genç Kadını' ve 'Kalbe Dolan O İlk Bakış' adlı şarkılarla sona ererken, yoğun alkış üzerine solistler Teyfik Rodos ile Dilek Türkan birlikte tekrar sahneye çıktı. Solistler, N.C.Andel 'in ' 'Mazi Kalbimde Yaradır ve E.Sayan'ın 'Geçsin Günler' adlı şarkılarıyla konseri tamamladı.