MERSİN, () MERSİN’de Mezitli ilçesinin en merkezi yerlerinde, kırkın üzerinde jakaranda koruluğu ile en büyük doğa projelerinden birisini hayata geçiren Belediye Başkanı Neşet Tarhan, TEMA Vakfı'nın 31 Mart yerel seçimlerine yönelik hazırladığı ‘Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi'ne imza attı.
Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA), 31 Mart yerel seçimlerine katılan bütün belediye başkanı adaylarının görev süreleri boyunca toprağı, ormanı, suyu, iklimi ve havayı koruyan politika ve uygulamaları öncelikli hale getirmeleri gerektiği inancıyla hazırladığı Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi'ni imzaladı. Başkan Tarhan, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve TEMA Vakfı İl Temsilcisi Perihan Saydam Pazarbaşı’nın da hazır bulunduğu törende attığı imza ile görev süresi boyunca toprağı, ormanı, suyu, iklimi ve havayı koruyan politika ve uygulamaları öncelikli hale getireceğini imza altına almış oldu.
Taahhütnameye imza atan Başkan Tarhan, iklimi koruyan ve iklim değişikliğine dayanıklı şehirleri gerçekleştirecek arazi kullanım kararları vereceğini, kentlerde sera gazı azaltıcı çalışmalarını destekleyerek yaygınlaştıracağını, halkı stratejik planlama çalışmasına dahil edeceğini, ayrık toplama, yağmur bahçesi, yeşil çatılar, yağmur suyu depoları gibi sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi uygulamaları yapacağının sözünü verdi.
İmzalanan taahhütname, 'Sürdürülebilir hayat ilkesi' çerçevesinde iklim dostu, ekosistem bütünlüğünü gözeten, yaşanabilir ve sağlıklı kentler için yerel yönetimlerin atabileceği adımları içeriyor.
Protokole imza atan CHP Milletvekili Antmen de taahhütnamenin uygulanıp uygulanmadığını denetleme görevini üstlenecek.

FOTOĞRAFLI