ADANA Tabip Odası 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında 'Tarihten Bugüne Hekimlik ve Hekim Örgütlenmesi' konulu panel düzenledi.
Moderatörlüğünü Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun’un yaptığı panele Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2'nci Başkanı Dr. Ali Çerkezoğlu ve Dr. Adem Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. 
HEKİMLİK BİR SANATTIR
Panelde konuşan Dr. Adem Yılmaz, hekimliğin bilimsel bilgi ve metodolojinin “teknik olarak” uygulanmasından ibaret olmadığı söyledi. Yılmaz, "Tanrı, telafi edilmesi mümkün olmayan, en kutsal varlığı olan insanı ona emanet eder. Bu nedenle hekimlik, mesleklerin en evrenseli ve kutsalı olarak kabul görmüştür. Hekimlik bir sanattır. Hekimin kişiliği, hastanın üzerinde bütün ilaçlardan daha etkilidir" dedi.
HEKİMLİK, MİLYONLARCA İNSANA DOKUNAN BİR MESLEK GURUBUDUR
Sistematiği olmayan tıbbi girişimlerin yıllar öncesinden başladığını belirten Ali Çerkezoğlu ise, “TTB kurulduğundan beri ülkemizde yaşanan her soruna karşı en duyarlı toplumsal bir meslek grubu olmuştur. İnsan haklarından çevre duyarlılığına, insan yaşamını etkileyen ekonomik yoksulluğa kadar hekimliği doğrudan yada dolaylı ilgilendiren ve doğal olarak siyasetin belirlediği süreçlere yani hayata dair müdahil olmuştur. Hekimler bu ülkenin aydın insanlarıdır. Milyonlarca insana dokunan, psikolojisini etkileyen bir meslek gurubu olarak bizim Türkiye’deki hayata müdahale etme sorumluluğumuz vardır. Biz gücümüzü hipokrattan gelen bin yıllık değerden alıyoruz. Biz sağlığın ücretsiz olmasını savunuruz. Kimsenin ötekileştirilmediği, sömürülmediği, ezilmediği bir dünya özlemi içerisindeyiz” diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI