MERSİN’in Tarsus ilçesinde muhtarları bir araya toplayan Kaymakam Kadir Sertel Otcu, hizmet verecek 4 yeni koordinasyon kurulu oluşturularak, toplumun önemli sorunlarına çareler bulunacaklarını söyledi.
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda İçişleri Bakanlığının talimatı ile her ay tüm kurum müdürlerinin de hazır bulunduğu mahalle muhtarlarının katılımı ile düzenlenen toplantıya başkanlık eden Kaymakam Otcu, devlet olarak vatandaşların sorunlarına çözüm bulunması konusunda önemli adımlar attıklarını söyledi.
Kaymakam Otcu, göreve ilk başladığı günden bu yana ‘Halk Günü’ toplantıları düzenleyerek, vatandaşların sorunlarını yüz yüze görüşerek, sorunlara anında çözüm ürettiklerini belirterek, "‘Halk Günü’ toplantılarının her hafta Perşembe günü saat 14.00’da yapıyoruz. Tarsus’ta vatandaş, devletin mülki amiri tarafından adam yerine konulduğunu gördüğü vakit devletimizin şefkatini hissediyor. Sorunlarına çözüm bulduğumuz vatandaşlarımız dahi bir sonraki toplantıda devletimizin gücünü hayranlıkla izleyip, vatanına ve devletine olan sevgisini katlıyor. Elbette bu da bizleri sevindiriyor" dedi.
‘Cuma Buluşmaları’ kapsamında bundan böyle en az 5 mahalle muhtarını yerinde ziyaret ederek, sıkıntılarını yerinde tespit edeceklerini ifade eden Kaymakam Otcu, "Mahallelerimizi ziyaretlerimiz sırasında başta şehit yakınlarımız olmak üzere, engelli, ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanı sıra okullarımızı ve Aile Sağlığı Merkezlerimizi ziyaret edeceğiz. Amacımız sosyal dokunuşlar ile vatandaşlarımız bir arada olmaktır" diye konuştu.
Kaymakam Otcu, Tarsus’a, ülkelerinde yaşanan savaş sebebiyle göç eden Suriyelilerin yaşadığı sorunlar, Türk vatandaşlarının Suriyeliler ile yaşadığı sorunların, turizm alanında ve engellilerin yaşadığı sorunların çözümleri için koordinasyon kurulları oluşturacaklarını söyledi.
Kaymakam Otcu’nun, konuşmasından sonra İlçe Emniyet Müdürü Ercan Elbir ve Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Emre Sadık Direk, bünyelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Daha sonra mahalle muhtarları sorunlarına anlattıktan sonra toplantı sona erdi.