Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), () – MERSİN’in Tarsus ilçesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yeniden aday gösterilen Belediye Başkanı Şevket Can, startını verdi.
Tarsus Belediye Başkan adayı Şevket Can, çalışmasına Eshab-ı Kehf’ten başladı. Burada vatandaşlardan büyük bir ilgi gören Başkan Can, yaşadığı topraklara hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, "Cenabı Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle bu bayrak kaldığı yerden 6’nci dönemde devam edecektir. Bu bayrak kaldığı yerden devam ettiği gibi Genel Başkanımıza hepinizin adına şahsım söz vererek Cenabı Allah bu kutsal görevi bizlere kazandırmayı nasip etsin. Başkanımız Burhanettin Kocamaz Beyin yapmış olduğu hizmetleri anlatmakla ve saymakla bitmez. 20 yıl şehrimize son 5 yılda da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmiş olan Başkanımıza şehrimize ve Mersin’imize hizmetleri için şükranlarımı sunuyorum. Yapmış olduğu hizmetler anısına teşekkür ediyorum. Cenabı Allah kendisinden razı olsun diyorum" dedi.
İlçede yaşayan 336 bin kişinin belediye başkanı olduğunu ifade eden Can, "Hizmet ederken hiçbir vatandaşımızı birbirinden ayırmadan ayrım yapmadan, dini, dili, ırkı, milleti, memleketi, partisi ne olursa olsun, Rabbimin rızasını kazanmak için gündüz yorulmadan gece uyumadan var gücümle çalıştım İnşallah çalışmaya da devam edeceğim. Belediyecilik dokunmaktır, ötekileştirmemek, hissetmektir, şehrinde yaşayan bütün insanları severek vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Bunu uyguladım inşallah bunu da uygulamaya devam edeceğim. Şehrimizde yaşayan 336 bin insanın Belediye Başkanı olmak için mücadele ettim. Oy verenin de vermeyeninde bizi seveninde sevmeyeninde Belediye Başkanıyız. Tarsus’un, suyunu içen, havasını teneffüs eden bütün insanlarımızı hemşerilerim olarak gördüm, görmeye de devam edeceğim. Biz birlik istedik, beraberlik istedik biz kardeşlik istedik huzur istedik biz doğduğumuz büyüdüğümüz şehrimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşadık. Bu görevde beni hiçbir zaman Tarsuslu hemşerilerim yalnız bırakmadı. Bu kutsal görevde bu kutsal yolculukta hepinize ihtiyacım var" diye konuştu.
İlerleyen günlerde de 2019 seçimiyle ilgili projelerini açıklayacağını kaydeden Can, şunları söyledi:
"4,5 yıl beni nasıl tanıdıysanız öyle değerlendirin. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Futbol takımı tutar gibi desteklemeyin. Yerelde hep birlikte yaşıyoruz. Partili partisiz bütün vatandaşlarımızın teveccühü ile kazanıyoruz. Elinizi vicdanınıza koyun. Şevket Can ayrım yapmadan çalıştıysa destek verin. Şevket Can eşit hizmet yaptıysa destek verin. 4,5 yıl boyunca mesai arkadaşlarımla beraber var gücümüzle çalıştık. Tarsus’ta Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle şuna inanıyorum ve bütün hemşerilerimizin de inanmasını istiyorum. Biz olarak hareket edeceğiz, biz olarak mücadele edeceğiz."
Konuşmadan sonra kelsen kurbanlar ve edilen duaların ardından Başkan Can, vatandaşların tebriklerini kabul etti.

FOTOĞRAFLI