Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), ()- MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’un en büyük ikinci mezarlığı olan ve dini açıdan kutsal kabul edilen Eshab-ı Kehf Dağı eteklerindeki mezarlık alanında kapsamlı bir temizlik gerçekleştirdi.
Kabirlerin üzerindeki yabani otları ve düşen ağaç dallarını temizleyen Büyükşehir ekipleri, evsel atık veya inşaat malzemesi olarak bırakılan atıkları da toplayarak, kamyonlarla taşıdı.
İki bölümden oluşan Eshab-ı Kehf mezarlığını bölen ana yol üzerinde de çalışma yürüten Büyükşehir personeli, iş makineleri aracılığıyla da yabani otları biçti. Ekipler, Tarsus Yeşil Mahalle sınırları içerisindeki Güney kabristanında da kapsamlı bakım ve temizlik çalışması gerçekleştirdi. Mezarlığın genişleme alanında hafriyat çalışması yapan ekipler, söz konusu alanın ağaçlandırılması için de altyapı hazırlığı yaptı. Mezarlığın yıpranan ve büyük bölümü çatlayan ihata duvarında, sıva ve ardından boyama çalışması yapan ekipler, geçmiş dönemlerde tehlike oluşturan ağaçların dallarını da budarken, yıpranan bordür taşları sökülüp, yenisi takıldı.
Geniş alana yayılan ve dik yamaçları bulunan Eshab-ı Kehf mezarlığına çevre mahallelerin yanı sıra Tarsus merkez veya şehir dışından da cenaze getirilerek defin yapılıyor.