MERSİN’de Tarsus Belediyesi tarafından  'İş Sağlığı ve Güvenliği' uygulamaları sempozyumu düzenlendi.
Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyuma Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Furkan Yıldız, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, SGK Tarsus Müdürü Süleyman Metin, Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldız, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri katıldı. Sempozyumda iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekmek amacıyla minikler ellerinde, 'Şansa bırakan kaza yapandır', 'Risk alma önlem al', 'Güvenli yol tek yoldur' adlı dövizler taşıdı.
Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 366 bin üzerinde nüfuslu ilçenin 110 bin üzerinde SGK kapsamında aktif sigortalı çalışanı ile ülkemiz ekonomisine önemli katkıda bulunduğunu belirterek, "Tarsus Belediyesi 1868 yılında kurulan köklü bir belediyedir. Halen 1200 den fazla çalışanı vardır. Belediye olarak ilçemizin gelişmişlik düzeyini arttırmak ve halkımızın mutluluğu için il ve ilçe yönetimimizin ilçemiz kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ile üniversitemizde ortak çalışmalar içerisindeyiz. Ülkemizin ve ilçemizin öncelikli konuları başta olmak üzere bilimsel etkinlikleri de çok önemsiyoruz. Belediye olarak toplum sağlığını ilgilendiren birçok konuda olduğu gibi iş güvenliği ve iş sağlığı konularında da çalışmaları sürdürmektedir ve kapsamlı proje hazırlıklarında bulunmaktayız. Bütün çalışanların sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkı işverenlerin bunu sağlama yükümlülüğü vardır" dedi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları sempozyumunun kendileri için önemli olduğunu ifade eden Başkan Bozdoğan, "Türkiye’de 1389 belediyede 180 binden fazla çalışan bulunmaktadır. Belediyeler çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli sınıflarda yer alan çok sayıda tehlike ve riski içeren faaliyetler sürdürmektedir. Sempozyumda konunun bilimsel boyutlarına ve hala sürdürülen farklı hizmet boyutlarına ilişkin sunumlar yer almaktadır. Böylece ileriye yönelik faaliyetlere de ışık tutulacak ve planlamalar yapılabilecektir. Konuya ilişkin mevzuatı oluşturan ve denetimleri yapan bakanlığımızın yetkililerini de sempozyumun her aşamasında yer alması çalışmaların verimliliğini arttıracak geleceğe yönelik çalışmaların planlanmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
Konuşmalarının ardından sempozyumda 'İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Bazı Temel Uygulamalar' adlı panele Akademik personeller Prof. Dr. Ali Naci Yıldız, Prof. Dr. Yücel Demiral, Prof. Dr. Ferdi Tanır, Dr. Buhara Önal ile Prof. Dr. Mustafa Kemal Külekçi ve Sağlık Bakanlığı’ndan Dr. Rahime Kaçmaz konuşmacı olarak katıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili bilgilerin aktarıldığı program, panel, Evde-İşte-Trafikte Güvenlik konulu fotoğraf yarışması ödül töreni ile devam etti.