TAYVAN Anakara Büyükelçisi Yaser Tai-Hsiang Cheng, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü ziyaret etti. Ziyarette Tayvan'ın bir şehri ile Kahramanmaraş'ın kardeş şehir olması için görüş birliğine varıldı.

Yaser Tai-Hsiang Cheng, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldi. Cheng, ziyaretleri kapsamında Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü makamında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın danışmanı Halil Avşarata’nın da eşlik ettiği ziyarette Büyükelçi Yaser Tai-Hsiang Cheng, Kahramanmaraş'ın çok beğendiğini ve güzel bir şehir olduğunu söyledi.

Başkan Hayrettin Güngör ise Tayvan Ankara Büyükelçisi Yaser Tai-Hsiang Cheng’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.  Tayvan'ın bir şehri ile kardeş şehir olmak istediklerini, ziyaretle de kardeş şehir çalışmalarının ilk görüşmesini yaptıklarını kaydeden Güngör, "Biz kardeş şehir olgusunu çok önemsiyoruz. Kardeş şehir olgusunun sadece yerel yönetimler arasında değil, ticaret odaları ve üniversiteler gibi şehirdeki tüm dinamiklerin katılımıyla daha da güçleneceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda Sayın Büyükelçi ile ilk teması kurmuş olduk. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Hayrettin Güngör ayrıca Tayvan Televizyonu CNA’ya bir de röportaj verdi.

FOTOĞRAFLI