MERSİN, () - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası'nca (MTSO) kent özelinde başlatılan Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi (TBİM) Projesi Hizmetleri ve MTSO Personel Sınav ve Belgelendirme Hizmetleri İşbirliği Protokolü; MTSO ile Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Bandırma Ticaret Odası, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) arasında imzalandı.
MTSO'daki imza töreninde konuşan Oda Başkanı Ayhan Kızıltan, "Bu proje ile yeni nesil ticari bilgi üretiyoruz. Mersin'de ve bölgemizde çok sayıda ihracatçımızın faydalandığı bir proje. İmzalanan protokol sonrasında sizlerin de çok faydasını göreceğinize inanıyorum. TBİM ile firmalarımız bu büyük bilgiye kavuşacak, rekabet gücü sağlayacak verileri elde edecek. Daha güvenle ve verimli bir ihracat politikası kurgulayabilecek" dedi.
ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ise projelere mali kaynak sağlayan bir kurum olduklarını anımsatarak, "İyi, uygulanabilir projelere destek vermek en büyük arzumuz. TBİM ise örnek projelerden biri. Türkiye'nin ticari hayatında dönüm noktası oluşturacak bir proje. Bu proje ile ticari bilgiler elinizin altına geliyor. Ülke analizleri, hedef pazar analizleri yapılıyor. Hedefimiz, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan kurtulup 2023 hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, ülke ihracatının artırılması ve ürünleri ihracata entegre ederek Türkiye'nin zenginleşmesine katkı sunulması amacı ile hayata geçirilen proje protokolü taraflarca imza altına alındı.

FOTOĞRAFLI