TEMİZ Çevre Derneği'nde (TÇD) yaz tatilinin ardından kollar yeniden sıvandı. Çevreci üyeler sezonun ilk toplantısını yaptı, hayata geçirilecek yeni projeler ve hedefler belirlendi.

TÇD Başkanı Remziye Kartal Rosenblat başkanlığında Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisler'de kahvaltılı toplantıda bir araya gelen yönetim kurulu ve üyeleri, tatil süresince gezip gördükleri yerlerde çevre konusunda edindikleri izlenimleri anlattı, çevrenin ve doğanın nasıl kirletildiğine ve tahrip edildiğine dair çektikleri fotoğrafları, videoları gösterdi.

Atık sorununun dünyaca ele alınması gerektiğine işaret eden Rosenblat, şöyle dedi:

"Az gelişmiş ülkelere nakledilen atıklar bir gün gelişmiş ülkeler için de sorun olacak. Mevcut nüfus artışı, turizm faaliyetleri sonucunda doğal yapının değişmesi diğer canlıları da yok ediyor. Ancak bu değişimin bu kadar hızlı olması sonucunda insan varlığı da uyum sağlayamayacak duruma geldi. Dünya çapında acilen önlem ve yaptırım kararları alınması gerekiyor. Antalya'ya gelen her bir turistin ürettiği çöp ve tükettiği tatlı su da hesap edilmeli. Kazanamayan, sürekli varlığından kaybeden bir ülke haline geldik."

Rosenblat, yeni dönemde de çevreye ve doğaya zarar veren kişi ve kuruluşların yakın markaja alınıp, fotoğraf ve video görüntüleriyle belgeleneceğini, adli mercilere suç duyurusunda bulunulacağını sözlerine ekledi.

Toplantıda derneğe taze kan olarak katılan yeni üyelere rozet takıldı, TÇD amblemli sarı tişört ve beyaz şapka hediye edildi.