AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, önceki gün koruma altında olan ters lalelerin 3 kişi tarafından koparılmasına tepki göstererek, "Koruma altında olan endemik bitkilerimizden ters laleleri koparanlar, ilimizin simgelerinden dağ keçileri katledenler Tunceli düşmanıdır" dedi. 

Ovacık ilçesine bağlı Ağaçpınar köyünde, önceki gün koruma altında bulunan ters lalelerin 3 kişi tarafından koparılmasına AK Parti İl Başkanı Fatih Tek'den tepki geldi. Tek, Tunceli'nin simgelerinden olan ters laleleri koparanları bu kentin düşmanı olduğunu ifade ederek, "Koruma altında olan endemik bitkilerimizden ters laleleri koparanlar, ilimizin simgelerinden dağ keçileri katledenler Tunceli düşmanıdır" dedi.

Tek, Dünya Rafting Şampiyonası'nın bugün Tunceli'de başlayacağının önemine de değinerek, şunları söyledi:

"İlimizin hak ettiği noktaya ulaşması için siyasal anlamda bir çaba içerisindeyiz. Bugün bu çabamızı boşa çıkarmak isteyenler her defasında önümüze bir mağduriyet engeli çıkarmak istiyorlar . Görüyoruz ki, bugün mağdur olan kentimiz ancak ne sesleri çıkıyor nede buna ilişkin bir çabaları var çünkü onların da asıl amacı bu kenti mağdur edip bunun üzerinden siyaset yapmaktır. Yani onların yaratmak istediği Dersim mağdur edilen bir il ve bunun üzerinden yaratılmak istenen siyaset bizim ise yapmak istediğimiz gümüş kapının terör mühründen kurtulup halkın rahatça yaşaması ve kenttin hak ettiği noktaya gelmesidir. Halkımızın yaşanan sürecin bire bir içerisindedir, yine bu sürecin takipçisidir. Bugün Dünya Rafting Şampiyonası'na ev sahipliği yapan kentimizi sahipsiz bırakanlarda bu kentin ne hizmetkarı ne de sahibidir bire bir düşmanıdır. Ancak ne pahasına olursa olsun, bizler AK Parti Tunceli ailesi olarak 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' diyerek kutlu yürüyüşümüzü sürdürmeye kararlıyız."

FOTOĞRAFLI