TEKİRDAĞ'da Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında, sahil şeridindeki çöpler toplanıp, çevre temizliği yapıldı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 15 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında sahilde temizlik etkinliği düzenlendi. Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği etkinlikte, Süleymanpaşa sahilde onlarca torba çöp toplandı. Etkinliğe CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Berkay Çakır, Dünya Temizlik Günü'nde, farkındalık yaratmak, çevre bilincini aşılamak ve çevre kültürünü geliştirmek için buluştuklarını belirterek, "Çevreyi temizlemenin en güzel yolu, kirletmemektir. Burada daha temiz bir çevre bırakarak, bizden sonra gelenlerin de aynı şekilde korumasını amaçlıyoruz. Daha temiz, daha mutlu bir Süleymanpaşa için, bütün çöplerimizi toplayarak örnek olalım. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da çevreyi temiz tutmanın önemine vurgu yaparak, “Bugün, yine Süleymanpaşa Belediyesi'nin farkındalık yarattığı bir günde hep birlikteyiz. Katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Temizlemek önemli ama asıl olan temiz tutmaktır. Pikniğe, parka gittiğimizde kuruyemiş kabuklarımızı, pet şişelerimizi yerlere atmayalım. Önce biz evimizin önünü süpürelim ki ardımızdan diğerleri de gelsin. Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakma sorumluluğumuz var. Atalarımız bize güzel bir ülke bırakmışlar, kıymetini bilelim" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara eldiven, süpürge, faraş, çöp torbası ve şapka dağıtılarak temizlik etkinliğine geçildi. Onlarca gönüllü, sahilin her yerinde izmarit, plastik atık gibi her türlü malzemeyi el birliği ile toplamaya başladı. Temizliğin ardından katılımcılara pilav-ayran ikramı yapıldı. Belediye tarafından katılımcılara ayrıda bez alış veriş torbası da hediye edildi.