Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - KIYI Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce yapılan 'Amatör Telsizcilik Sınavı'na Antalya ve çevre illerden 95 aday, A-B-C sınıfı lisans almak için ter döktü.

Antalya Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan sınavın komisyon üyeleri Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğü görevlilerinden oluştu. Sınava amatör telsizciliğe gönül veren 95 aday katıldı. Sınav kâğıtlarında telsiz yönetmeliği, işletme ve teknik konularında sorular yer aldı. En az 60 soruya doğru yanıt veren sınavı kazanmış olacak.

BAŞARILI OLANA LİSANS

'Acil Afet Haberleşme İstasyonu'nu çalıştıran Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi'nin de destek verdiği sınavda başarılı olanlar Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce verilecek amatör telsizcilik lisansına sahip olacak. Telsizciler, lisanslarıyla amatör frekanslarda yerel, ulusal ve uluslararası haberleşme yapabilecek.

Sınav komisyonu üyeleri, amatör telsizcilik lisansı alabilmek için 118 adayın bir ay önceden Kıyı Emniyeti genel Müdürlüğü'ne başvurduğunu, adaylardan 95'nin sınava girdiğini, başarılı olan adayların telsiz lisanslarını 15 gün içinde alabileceği açıkladı.

ACİL DURUM HABERLEŞMESİ

TRAC, doğal afet olaylarında, savaş ve olağanüstü hal durumunda Başbakanlık Kriz Merkezi, illerde de kriz masalarında yer alıyor. TRAC, mobil 'Acil Afet Haberleşme İstasyonu' oluşturarak hayati önem taşıyan telsiz haberleşmesini sağlıyor. TRAC üyesi telsiz operatörleri, telsiz sistemleriyle dünyanın en ücra köşesine kadar ulaşabiliyor. TRAC, sivil savunma, arama-kurtarma birimlerinin de haberleşme kanadını oluşturuyor.

FOTOĞRAFLI