ESKİŞEHİR’de yaz okulu müzik kursuna katılan 8-12 yaş arasındaki 30 çocuğun evlerinden getirdiği bardak, damacana, temizlik sopası, kaşık ve tencere kapağı gibi gereçlerle kurduğu müzik grubu ilk konserini verdi. Ünlü müzisyenlerinde eşlik ettiği kanserde çocukların performansı büyük beğeni topladı.

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen yaz okulları kapsamında 5 hafta süreyle gerçekleştirilen ‘Müziğin Mutfağı’ kursuna katılan çocuklar, ünlü müzisyenler Başak Yavuz, Banu Kanıbelli ve Uğurcan Kurt ile birlikte sahneye çıkarak konser verdi. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde konserde 8-12 yaş arasındaki 30 çocuğun oluşturduğu grup müzisyenlere evden getirdiği bardak, damacana, temizlik sopası, kaşık ve tencere kapağı gibi gereçlerle müziklere ritim tuttu. Eğitmen Yalçınkaya’nın sosyal medya üzerinden çocukların performans görüntülerini paylaşması ve bu görüntülerin ünlü caz sanatçısı Başak Yavuz’un dikkatini çekmesi ile planlanan ücretsiz konserde klasik, caz, rock, folk rock ve türkü müzik dallarından toplam 8 eser icra edildi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da etkinliğin bir ilk olduğuna vurgu yaparak, “Bugün Eskişehir’de çok farklı bir etkinlik yaşanıyor. Gerçekten bir ilk. Başta Ekin olmak üzere Banu Kanıbelli, Başak Yavuz, Uğurcan Kurt kardeşimizin katkıları çok büyüktü. Bir saat içinde kafamdan o kadar şey geçti ki. Çalışma neticesinde istenildiğinde nerelere varılabildiğini görmüş oluyoruz. Belki size temizlik sopasını, kaşığı arattıracaklar ama başarılı olacaklar. Emeği geçen herkese, anne ve babalara da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Piyanist Uğurcan Kurt eşliğinde 2 parça seslendiren müzisyen Başak Yavuz ise “Çok teşekkür ediyorum. Ekin Yalçınkaya’nın bu özel projesinden sosyal medya sayesinde haberdar olduk. Yalnızca ben değil Banu ve Uğurcan da bu projeyle ilgili olarak çok duygulandık. Diğer sanatçı dostlarımda bunun ne kadar önemli bir proje olduğunu defalarca bize söylediler” şeklinde konuştu.