SİLİFKE(Mersin), () – MERSİN’in Silifke ilçesinde belediye tarafından yapılan Kale Seyir Terası, ünlü sanatçı Teoman’ın verdiği konser ile açıldı.
Silifke Kalesi eteğinde yapımı tamamlanan 3200 metrekarelik seyir terasının açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, terasın ilçeye bambaşka bir hava ve canlılık kattığını belirterek, “Halkımızın hoşça vakit geçirebileceği, şehir manzarasına hâkim bir alanda ve içerisinde kafeteryalar, çocuk oyun alanları ve seyir mekânlarının bulunduğu güzel bir projeyi kentimize kazandırdık. Vatandaşlarımız burayı gezip görmeye geldiklerinde yaptığımız hizmetlerin ne kadar kalıcı ve şehrin ihtiyaçlarına yönelik olduğunu görebiliyorlar. Emeği geçen, gecesini gündüzüne katarak burayı tamamlayan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birçok kırsal ve merkez mahallelerimize sosyal alanlar kazandırdık. Bu çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Bir taraftan yeni parkları hizmete açarken, diğer taraftan da mahallelerimizde ihtiyaç duyulan hizmetleri bir bir yerine getirmeye gayret gösteriyoruz" dedi.
Silifke’nin Göksu Nehrinin eşsiz doğa güzelliğini görmeyen ve bilmeyenlerin kalmayacağını ifade eden Başkan Turgut, "Ailenizle birlikte hafta sonlarını geçirebileceğiniz, çaylarınızı yudumlayacağınız güzel bir mekân haline getirdik. Temiz havası ve sakinliğiyle halkımızın tercih edeceği ender mekânlardan biri olacak. Silifke’mize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
Silifke’de görev yaptığı 5 yıl içerisinde ilçeye birçok yatırım ve hizmeti kazandırdıklarını kaydeden Turgut, sözlerini şöyle tamamladı:
"‘Silifke Belediyesi olarak vatandaşlarımız için daha yaşanılır bir şehir için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah ikinci bir 5 yılda seçilirsem Silifke’mizin birçok eksiğini tamamlamış olacağız."
Açılışa katılan CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer’de yapmış olduğu hizmetlerden ve özverili çalışmalarından dolayı Başkan Turgut’a teşekkür ederek, vatandaşlardan istedi.
Açılışının ardından Göksu Parkı’nda sahne alan ünlü sanatçı Teoman, bir birinden güzel şarkılarını seslendirdi. Konsere katılanlar hayranları da zaman zaman eşlik etti. Binlerce kişinin katıldığı konserde Teoman yaklaşık 2 saat sahne aldı. Konsere katılanlar ise kendilerini müziğin ritmine bırakarak unutulmaz bir akşam yaşadı.

FOTOĞRAFLI