TRABZON'un Tonya ilçesinde bu 18'incisi düzenlenen Tonya Kültür ve Sanat Festivali, horon eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Festivale katılanlar, davul ve zurna eşliğinde yöreye özgü kıyafetlerle coşkuyla oynanan horona yoğun ilgi gösterdi.

Osmanlı Salnamesi'nde bahsedilen ve ülke genelinden 360 tereyağının katıldığı yarışmada birinci olan Tonya tereyağı adına düzenlenen Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali'nin 18'incisi, Trabzon'un Tonya ilçesinde düzenlenen etkinliklerle başladı. Tonya tereyağını tanıtmak ve yöredeki hayvancılığı geliştirmek için organize edilen festival çelenk sunumu, kortej yürüyüşü, horon, ve yarışmalar ile start aldı. Hükümet Konağı önünde başlayan yürüyüşe AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, Tonya Kaymakamı Osman Sayılır, Belediye Başkanı Osman Beşel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FESTİVALE YOĞUN İLGİ

Davul ve zurna eşliğinde ilçe meydanında oluşturulan horon halkası izleyenlerin beğenisi topladı. Festivale yoğun ilgi gösteren ziyaretçilerden bazıları bu anları cep telefonu kamerasıyla kayda alıp ölümsüzleştirirken, bazıları da sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptı. Etkinliğe katılan vatandaşların yanı sıra protokol üyeleri de, kortej yürüyüşü ve ilçe meydanında yer alan süt çeşmesi önündeki horona eşlik etti.

Festival, yöresel sanatçıların düzenlediği konser ve diğer etkinliklerle coşkuyla sürdü.

'FESTİVAL İÇİN BİR ARAYA GELDİK'

Tonya Kaymakamı Osman Sayılır, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Sayılır, "Lezzeti ve kalitesiyle Osmanlı saraylarına, sofralarına girmiş Tonya’mızın en önemli markası tereyağımız adına her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene de 18'incisini gerçekleştireceğimiz festivalimiz için bir araya geldik. Bu festivalimiz ilçemize hayırlar ve bereketler getirir inşallah. Herkese iyi eğlenceler diliyorum" dedi.