Halil İbrahim YEL/TOKAT, () - TOKAT’ta farklı okullarda eğitim gören 500 öğrenciye, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.
Tokat Belediyesi tarafından çocuklara yapılan Trafik Eğitim Pistinde 500 ilkokul öğrencisine trafik eğitimi verildi. Öğrencilere ilk olarak Trafik Denetleme Şube Müdürü Yüksel Bozkurt tarafından, video ve sunularla teorik eğitim verildi. Daha sonra akülü arabalara binen çocuklar, trafik işaret levhalarının, kavşak ve yaya geçitlerinin yer aldığı alanda pratik eğitim aldı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen programa, Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşma yapan Tokat Valisi Ozan Balcı, "Bu sene bilindiği gibi İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun desteği ile ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ adlı trafik programını başlattık. Aynı zamanda ‘Kırmızı Düdük’ uygulamasını da başlattık. Bu trafik eğitim pistindeki gayemiz trafik bilincinin, trafik kültürünün insanlarımıza, çocuklarımıza küçük yaşta verilmesi. Çocuklar bu kuralları küçük yaşta öğrendiklerinde daha çok içselleştiriyorlar, bu da daha anlamlı ve kıymetli oluyor. Bu yüzden sağolsun Belediye Başkanımız çok güzel bir trafik eğitim pisti yapmış. Burası Tokatımız için bir değer, bir kıymet. Biz insanlarımızın özellikle de çocuklarımızın canlarını, gelişmelerini, ilerlemelerini çok önemsiyoruz. Onların tırnaklarının bile kanamasını istemiyoruz. Çocuklarımız, bu trafik eğitim pistinde bütün trafik kullarını öğrenecekler. Medeni bir şehirde yaşarken uyulması gereken kuralların ne olduğunu hem teorik hem pratik olarak öğrenecekler. Bu yüzden bu proje çok önemsediğimiz bir proje. Tokat’ta ilçeler de dahil 35 bine yakın ilköğretim öğrencimiz var. Hedefimiz bir program dahilinde bu çocuklarımızı hem teorik anlamda hem pratik anlamda trafik eğitim pistinde eğitmek. Aynı zamanda burası çocuklarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri de bir yer. Bütün Tokatlı aileleri, velileri de çocuklarıyla beraber bu piste davet ediyorum ben. Trafik eğitim pistindeki bu projenin Tokatımıza ve Tokatlı çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca belediye başkanımızı da böyle önemli ve değerli bir pisti şehre kazandırdığı için tekrar tebrik ediyorum" dedi.