Fatih YILMAZ/TOKAT,() - TOKAT'ta 'Polis Haftası" nedeniyle Karşıyaka Ortaokulu öğrencileri 'Umuda açılan kapı’ adlı tiyatro oyunu sahneledi. Sevgisiz büyüyen bir çocuğun sokağa ve zararlı maddelere nasıl alıştığını ve sonrasında polis desteğiyle nasıl hayatının kurtulduğunu anlatan oyuna ilgi büyük oldu
Emniyet Teşkilatının 174'üncü kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Tokat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayın'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında Çocuklar Gençler 15’liler Atalarının İzindeler Projesi çerçevesince Tokat Güzel Sanatlar Lisesi korosu solo türküler seslendirirdi. Ardından Karşıyaka Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu tiyatro ekibi ‘Umuda Açılan Kapı’ adlı tiyatro gösterisini sergiledi. Ailede şiddet gören ve sevgisiz büyüyen Ahmet karakterinin teselliyi sokakta araması sonucu edindiği kötü arkadaşlarının onu zararlı maddelere alıştırması ve sonrasında polisler aracılığıyla tekrar topluma kazandırılarak başarılı bir şekilde eğitimini tamamlamasını konu alan tiyatro gösterisi büyük alkış aldı. Tiyatro gösteriminin ardından okul yetkilerine çiçek takdim eden Tokat Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, öğrencilere ise Tokat Valiliği'nin Kitap Tokat projesi kapsamında kitap hediye ederek kutladı.
Topaloğlu, ''Çocuklarımızın göstermiş olduğu performans gerçekten etkileyici. Çok kısa zamanda bu oyunu çıkardılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu oyun gerçekte yaşanmış ve hala da yaşanmakta olan hayatın gerçekleridir. Çocuklarımız bunu çok güzel izah ettiler. Biz ne kadar sokakta polisiye tedbirler alırsak alalım iş ailede başlıyor, ailede bitiyor. Aileler eğer çocuklarına sahip çıkarlarsa, onlarla ilgilenirlerse biz suçları en az seviyeye indirebiliriz" dedi.

FOTOĞRAFLI