Halil İbrahim YEL/TOKAT, () - TOKAT Valisi Ozan Balcı tarafından tarihi, turistik, doğal yapı ve alanların tekrar kazandırılması amacıyla yapılacak projeleri değerlendirdi.
İl genelinde tarihi, turistik ve doğal yapı ve alanların tekrar kazandırılması amacıyla yapılacak projeler Vali Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Sulusaray Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Başçiftlik Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Pazar Kaymakamı Ömer Saygılı ve proje sorumluları katıldı. Vali Ozan Balcı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuarı olarak hizmet veren tarihi Yağıbasan Medresesinin Bilim Merkezi olarak projelendirilip, faaliyete geçeceğini söyledi.
Projeler kapsamında Cami-i Kebir Mahallesi'nde bulunan Mustafa Ağa Hamamının restorasyon çalışmalarının hızlandırılarak hizmete sunulması gerektiğini belirten Vali Balcı, “Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) güdümlü projeleri arasında yer alan 'Akdağ'ın Zirvesinden Kazovaya Kırsal Turizm Rotası Güdümlü Projesi' ile Ballıca Mağarası Tabiat Parkı ve Kaz Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Projesi kapsamında sürdürülen çalışmalar bir an önce tamamlanmalı. Sulusaray Kaplıcalarının fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak değerlendirilecek. Buranın bölgenin örf, adet ve geleneklerine uygun şekilde projelendirilip, vatandaşların hizmetine sunulacak” dedi.
Yapılacak proje çalışmalarında özenli bir yol haritası belirlenip uygulanmasını isteyen Vali Ozan Balcı, tüm projelerin en kısa sürede tamamlanıp, hizmete sunulacağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI