Halil İbrahim YEL/TOKAT, () - TOKAT’ta Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Mali Hizmetler Daire Başkanı Halis Tekiner, Ders Kitapları ve Yayımlar Daire Başkanı Hüseyin Burak Fettahoğlu’nun katılımı ile Z-Kütüphane açılışı yapıldı.
Kent merkezinde Z-Kütüphane olarak tanımlanan, zenginleştirilmiş kütüphaneler okullarda hayat bulmaya devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi ve Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Z-Kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılışlara Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Mali Hizmetler Daire Başkanı Halis Tekiner, Ders Kitapları ve Yayımlar Daire Başkanı Hüseyin Burak Fettahoğlu, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen konuşan Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, ''Okumayı çok önemsiyoruz. Hedefimiz güzel şehrimiz Tokat’ı nitelikli kitapların en fazla olduğu, en çok Z kütüphaneye sahip ve sizlerin gayretleri ile de en çok okuyan il yapmak. İnşallah Tokatımızı kitabın başkenti yapacağız çünkü başarının çok okumaktan geldiğine inanıyoruz, inanmış bir ekibimiz, inanmış meslektaşlarımız ve buna gönül vermiş bunu başaracak öğrencilerimiz var'' dedi.
Daha sonra konuşan Ders Kitapları ve Yayımlar Daire Başkanı Hüseyin Burak Fettahoğlu ise, ''Milli Eğitim Bakanlığımız 2014 yılından itibaren okuma kültürünün daha da yaygınlaşması amacı ile Z kütüphane projesi kapsamında ergonomik tasarım ve renkli okuma ortamları ile öğrencilerimizin kitap okurken çok büyük zevk aldıkları Z-kütüphaneler kurmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ikinci 100 günlük acil eylem planında da yer verilen 255 adet Z kütüphanenin kurulum ve donatımını da tamamlayarak bugün itibariyle 146 adet Z kütüphaneyi öğrencilerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Z kütüphanelerimiz zengin içerikleri (Bilgisayar, kitap, akıl oyunları) sayesinde öğrencilerimiz tarafından okullarımızda en çok ilgi duyulan ve kullanılan mekanlar haline geldi. 1446 Z kütüphanemize Bakanlığımız tarafından 1.5 milyon kitap temini sağlanmış olup okullarımızın kendi imkanları ve velilerimizin katkıları ile bu sayı 3 milyonu geçmiş bulunmaktadır'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI