Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - MURATPAŞA Demircikara Mahalle muhtarı Ayşe Peçen, mahalleye birçok park kazandıran ve 'Tonton Dede' olarak tanınan 88 yaşındaki İlhami Yağcıoğlu ile yaz tatiline giren çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler verdi.
Demircikara Mahallesi Muhtarlığınca her yıl geleneksel hale getirilen 'Parkta Şenlik' bu yıl da gerçekleşti. Mahalle muhtarı Ayşe Peçen'in çağrısıyla mahalledeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri parkta düzenlenen şenliğe katıldı. Mahalleye park alanları kazandıran ve 'Tonton Dede' olarak tanınan hayırsever İlhami Yağcıoğlu'nın da katıldığı şenlikte çocuklar davul-zurna eşliğinde karşılandı.
Karnelerini alıp parka gelen çocuklara anne-babaları da eşlik etti. Davul- zurna eşliğinde oynayan Tonton Dede, "Benim güzel yavrularım. Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Hepinizi çok seviyorum" dedi. Bire süre çocuklarla sohbet eden Toton Dede, karnelerdeki notları inceledi, çocuklara kitap başta olmak üzere çeşitli hediyeler verdi, başarılarını kutladı.
İlhami Yağcıoğlu, daha sonra çocuklarla el ele tutuşup mahalledeki diğer parkları da gezdi, muhtar Ayşe Peçen ile karşılaştığı çocuklara hediye dağıttı. Peçen, "Amacımız komşuluk ilişkilerini güçlendirmek, eski örf-adet ve geleneklerimizi yaşatmak, çocuklarımızı sevindirmek" dedi. Peçen, hayırsever Yağcıoğlu'na mahalleye yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti. 

FOTOĞRAFLI