KEMER, () - KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, önceki belediye yönetiminin personele maaşını ödemezken, yüksek bütçeli konserler düzenleyerek belediyeyi borç batağına sürüklediğini öne sürdü.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, önceki yönetimin belediyeyi usulsüz şekilde borçlandırdığını öne sürdüğü yazılı bir açıklama yaptı. 'Bir kurumun göz göre göre borç batağına sürüklenmesinin ibret belgesidir' başlığıyla yayınladığı açıklamada Başkan Topaloğlu, "Benim personelim evine ekmeğini götüremezken, evinin kirasını ödeyemezken, çocuklarının ihtiyaçlarını gideremezken bırakın Aleyna Tilki'yi, Linet konserlerini onların bir damla alın terini dünyaya değişemem. Maaşlarını yatıramayan bir yönetimin bunca harcamaları yapması kabul edilemez bir aymazlık değil de nedir?" dedi.

'İKİ KONSERE 709 BİN LİRA HARCANDI'

Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nde düzenlenen Aleyna Tilki konseri ve 8 Mart Kadınlar Günü'nde düzenlenen Linet konseriyle belediyenin 709 bin lira borçlandırıldığına dikkati çeken Başkan Topaloğlu, "2013- 2014, 2016- 2017, 2018- 2019 yıllarına ait Mersin ilinde faaliyet gösteren bir firma aracılığıyla 8 milyon 923 bin 89 lira 20 kuruşluk fatura kesilmiş, bunun 7 milyon 733 bin 42 lira 75 kuruşu ödenmiş ve belediyeden alacağı 1 milyon 190 bin 46 lira kalmıştır. Bu malum firmanın en meşhur etkinliklerinden sadece birkaçı olan, kamuoyunda devamlı dile getirdiğimiz ve yetkililerin vicdanına seslenerek; 'durun bunu Kemer'e yapmayın' dediğimiz 14 Şubat Aleyna Tilki ve 8 Mart Linet konserlerinin belediyemize olan mali yükü 709 bin 770 liradır. Ayrıca 2015 yılında bu malum firmayla araları bozulan yetkililer o yıldaki festivali başka bir firma aracılığıyla 1 milyon 746 bin 990 liraya yaptırmıştır" ifadelerine yer verdi.

'ŞEFFAF BELEDİYECİLİK YAPILMADI'

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"2009- 2012 yılları arasında otelcilerin sponsorluğunda yapılan Altın Nar Sanat Festivali, 2013 yılından itibaren malum firmalarca, ihale edilmeden, özel kaleme ait temsil, ağırlama, tören, fuar organizasyon giderleri ödeneğinde parasal limit aranmamasını fırsat bilerek şeffaf belediyecilik yapılmadı. Bilgilerinize sunarız."

FOTOĞRAFLI