KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Biz yönetime kimseyle hesaplaşmaya gelmedik. Kemer'e hizmet etmek için geldik. Birilerine rant sağlamak için gelmedik. Kemer halkının çıkarlarını korumak için buradayız" dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, göreve geldikleri günden bugüne kadar yapılanlar ve yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi. Makamında yapılan toplantı öncesi genel bir değerlendirme yapan Başkan Topaloğlu, göreve geldikleri günden bu yana dedikodu siyasetinden uzak durduklarını ve durmaya da devam edeceklerini söyledi.

'ÖĞRENCİLERE YARDIM ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR'

Emekli öğretmen olması dolayısıyla eğitime verdikleri önemden ve desteklerden bahseden Başkan Topaloğlu, "Okulların açılmasıyla beraber yaklaşık 6 bin öğrencinin kırtasiye malzemelerini verdik. Eski Güven Koleji'nin bütün tamir, tadilat ve boya işlemlerini tamamladık. Arslanbucak Mahallesi'ndeki Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulu'ndaki ortaokulu kasım ayında buraya taşıyacağız. Ahmet Erkal Spor Tesisleri'nde etüt merkezi çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Ayrıca Türkiye'de ilk defa 1050 lise öğrencisinin taşımacılığını belediye olarak biz üstleniyoruz. Öğrencilere yardım etmek boynumuzun borcudur. Yasa gereği öğrencilere burs vermek yasak ama biz bunu eğitim yardımı adı altında maddi destek oluyoruz. Konu şu anda Sayıştay'da. Buradan geldiği an öğrencilerimize 1300 lira maddi destekte bulunacağız" dedi.

Son günlerde gündemde olan GATAB'dan kalan MOBESE ihalesinden kalma 5 milyon borç hakkında da açıklama yapan Topaloğlu, "GATAB'dan kalan 5 milyon liralık borcu Kemer Belediyesi'ne yıkmak istiyorlar. Bu borç bizim değil. Biz dersimize çalıştık. Bu borç bizim değil, GATAB'dan dolayı ASAT'a kalmıştır. Bunun mücadelesini vereceğiz. Birilerinin eskiden kalan borçlarını hala belediyeye yıkmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Belediyeye ait 60 milyon lira borcun 23 milyon lirasını ödediklerine değinen Başkan Necati Topaloğlu, "Temsil ağırlama giderlerinden büyük tasarruf yaptık. Mustafa Gül döneminde 7 aylık temsil ağırlama giderleri 4 milyon 515 bin 810 lira. Aynı dönem zarfında biz 465 bin 786 lira harcamışız. Arada 4 milyon liradan fazla bir fark var. Biz tasarruf etmeye devam edeceğiz. Bu zaman zarfında 4 milyon 765 bin 706 liralık yatırım yaptık" dedi.

'YÖNETİME HESAPLAŞMAK İÇİN DEĞİL, KEMER İÇİN GELDİK'

Seçim beyannamesinde de Kemer'de bütün büfeleri ve seyyarları kaldıracaklarını anlattıklarını hatırlatan Başkan Topaloğlu, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Belediyenin yeşil alanlarında hiçbir büfe kalmayacak. Merkezde bulunan Atatürk Parkı'nın bulunduğu yer 2008'de ihaleye çıkmış. Burayı bir firma almış. Burası ihaleye çay bahçesi ve umumi tuvalet kullanım alanı diye çıkmış. O firma da daha sonra burayı noter kanalıyla bir şahsa kiraya veriyor. Kira süresi 3 yıllık. Dönemin meclis üyesi veya başkan yardımcısı, içkili kafeterya ve çay bahçesi diye ruhsat veriyor. 2011 yılında süre bitmiş. Süre bitiminde 3 yıllık ihale olur ama eski Belediye Başkanı Mustafa Gül imzalı 1 yıl süreyle 2017'ye kadar uzatılmış. Borçlarını ödememiş. Şirketin ismi değişmiş. Mustafa Gül de aynı şekilde içkili restoran diye ruhsat vermiş. Kira vermiyor ama süresi 1'er yıl olmak üzere 2019'a kadar sürekli olarak uzatılmış. Devlet İhale Yasası'na göre bu yasaktır. Bu firmanın bize 734 bin 342 lira borcu var. Bu firmanın sahibi meydanlarda 'Belediye beni yaktı' diye bağırıyor. Buranın tahliyesini biz değil kaymakamlık yapar. Burada hiç kimsenin Kemer Belediyesi'ne bir şey demeye hakkı yoktur. Biz yönetime kimseyle hesaplaşmaya gelmedik. Kemer'e hizmet etmek için geldik. Birilerine rant sağlamak için gelmedik. Kemer halkının çıkarlarını korumak için buradayız. Artık Kemer'de 'Ben paramı veririm her işimi yaptırırım devri' kapandı."

'BORÇLARI 12 YIL YAPILANDIRMIŞLAR'

Başkan Topaloğlu, Mustafa Gül döneminde belediye personelinin sigorta borçlarının uzun süre ödenmediğine de dikkati çekerek, "2016 Mayıs ayından 2018 Mart ayına kadar hiçbir personelin sigortası yatmamış. Ana para 7 milyon 901 bin lira ama faiz 6 milyon lira. Tam 144 ay yapılandırma yapılmış. Bu para Kemer halkının cebinden çıkıyor. Bu borçları biz yatırmaya başladık. SGK'ya bizim 21 milyon lira borcumuz var. Paranın harman olduğu yer olan Kemer Belediyesi'nde 12 yıl yapılandırma yapıyorsun. Bu belediye nasıl borçtan çıksın ki? Yazık günah" dedi.

Basın toplantısında, gazetecilerin sorduğu sorulara cevap veren Başkan Topaloğlu, toplantı sonrası gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.