MERSİN, () – MERSİN’de Toroslar Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Milli Mücadele’nin 100. Yılı etkinlikleri anısına 1919 adet fidanı toprakla buluşturdu.
Korukent Mahallesi’nde bulunan Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine; Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, mahalle muhtarları, TEMA Vakfı Toroslar İlçe Sorumlusu Durmuş Peker, Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği İl Temsilcisi İsa Gökler, Toroslar Doğayı Yaşatma ve Ekoturizm Derneği Başkanı Selçuk Gök, ve vatandaşlar katıldı.
Dikim öncesi konuşan Başkan Yılmaz, 19 Mayıs 1919 tarihinin bir destanın başlangıcı olduğuna dikkat çekerek; "19 Mayıs 1919 üzerine çok büyük eserler yazıldı. Bulutların karardığı, güneşin battığı, bir millet için kara günlerin başladığı o günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bandırma vapuruyla İstanbul’dan yola çıkarken karşısında işgal kuvvetlerinin gemilerini gördü ve hepimizin bildiği gibi ‘Geldikleri gibi giderler’ dedi. Allah’a çok şükür ki bu büyük millet, kahramanca savaştı ve geldikleri gibi gittiler. Ben de Mersin’de o Kuvayi Milliye kuvvetlerinde çarpışmış olan Kuvayi Milliye gazisi Eyüp Efendi’nin torunuyum. Bunu onurla ve gururla söylüyorum. O günlerde Eyüp Efendiler, Ahmet Efendiler ve Mehmet Efendiler vardı. Bugün de onların kanını ve canını taşıyan bizler varız. Muharip gazilerimiz ve onların torunları var. Bu büyük millet; dün, bugün olduğu gibi yarın da üzerine düşen vazifeyi kahramanca yerine getirecek. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; ‘Efendiler eğer Toroslar’da bir tek yörük çadırı tütüyorsa umudunuzu kaybetmeyin. Eğer orada bir ocak tütüyorsa bu millet yine vatanını savunur, yine kurtuluşu canıyla, kanıyla inşa eder’ dedi. Biz de bu gururla, onurla aynı inançla aynı heyecanla buradayız ve dimdik ayaktayız" dedi.
Konuşmanın ardından, Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği İl Temsilcisi İsa Gökler ise gençliğe ve sosyal sorumluluk alanına verdiği desteklerden nedeni Başkan Yılmaz’a bir rozet takarak, teşekkür etti.
Daha sonra 1919 adet fidanın toprakla buluştuğu fidan dikim etkinliğine geçildi. Etkinlikte Başkan Yılmaz; çocuklar ve gençlerle birlikte fidan dikti ve dikilen ağaç fidanlarına birlikte can suyunu da verdi.

FOTOĞRAFLI