ANKARA’nın turizmine katkı sağlamak ve yöresel ürünlerini dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ renkli görüntülere sahne oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez patent başvurusunda bulunduğu ‘Toyga Çorbası’, misafirlerden tam not aldı.
Ankara Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde ATO Congresium’da gerçekleşen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de katıldığı ve Başkent’in kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak için kurduğu stant büyük ilgi görüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez patent başvurusunda bulunduğu ‘Toyga Çorbası’, misafirlerden tam not aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Özcan tarafından Toyga Çorbası ve Ankara simidi ikram edildi. Emine Erdoğan, EGO mutfağında hazırlanan çorbanın çok güzel olduğunu belirtti. Ayrıca Emine Erdoğan’a, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Özcan tarafından Beypazarı telkârisinden yapılan Ay-yıldız motifli kalem hediye edildi.
Ankara’nın yöresel ürünlerinin tek tek tanıtıldığı stantta, etli yaprak sarmasından Ankara simidine, Beypazarı kurusundan Kızılcahamam bazlamasına, Keçi Sütlü dondurmadan Toyga Çorbasına, Güdül leblebisinden Çubuk balına kadar 40’a yakın ürün misafirlerin beğenisine sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yıldırım Şamil Özden, yerel değerlerin tanıtılması için harekete geçtiklerini belirterek, “Ankara’da bugüne kadar 12 ürün coğrafi işaretli olarak tescillendi. 9 tanesinin de başvurusu yapıldı. Bu süreçte 50 ürün de tescillenmeye aday. Ankara Toyga Çorbası için patent başvurumuzu yaptık. Bundan sonra devamı gelecek. Şuana kadar 953 köyümüz, kırsal mahalle var. Biz bütün köyleri dolaşıp tüm değerleri ortaya çıkaracağız” dedi.