Filiz YILDIRIM/TRABZON, () - KARADENİZ havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesinin ortağı olduğu “Karadeniz’de Akuakültür ve Balık Ürünleri Ticaret Sektöründe Yeterliklerin İyileştirilmesi ve Yenilerinin Geliştirilmesi (DACIAT)’’ projesinin açılış toplantısı KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AB İşleri Uzmanı Yusuf Ziya Ayrım, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Doç. Dr. Bilal Akbulut, Dr. Sebahattin Kutlu, özel sektör temsilcileri ve proje ortağı olan ülkeler; Romanya, Yunanistan ve Ukrayna’daki kuruluşların proje liderleri katılım sağladı.

KTÜ Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş ve ekibinin koordine ettiği 3 günlük etkinlik programı, Arsin, Maçka ve Kürtün’deki balık üreticilerine gerçekleştirilen saha ziyaretleriyle tamamlandı. 682.800,00 Avro bütçeli DACIAT projesi ile su ürünleri yetiştiriciliğinde deneyim alışverişinin ve iyi uygulamaların teşvik edilmesi amaçlandığı proje ile 4 çalışma ziyareti, 20 saha ziyareti, 12 çalıştay yapılması ve “Akuakültür Sanal Yeterlik Merkezi”nin oluşturulması hedefleniyor.