TRABZON Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık son sınıf öğrencileri topluma hizmet dersi kapsamında maddi durumu iyi olmayan ailelerin ilkokul çağındaki çocuklarını Trabzon’da çeşitli tarihi ve kültürel turistik mekânları gezdirip sosyal aktivitelerde bulunduruyor. 

Trabzon Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık son sınıf öğrencileri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yürüttüğü ‘Okul Destek Projesi’ kapsamında maddi durumu iyi olmayan ilkokul çağındaki ailelerin çocuklarını Trabzon’da tarihi ve kültürel mekânlar gezdirip aynı zamanda çeşitli sosyal aktivitelerde bulunduruyor. Okuldaki ‘Topluma Destek Dersi’ kapsamında düzenlenen etkinlikte bakanlığa bağlı kurum tarafından belirlenen çocuklara sosyal faaliyetlerin yanı sıra ders desteği de veren üniversite öğrencileri, çocuk hizmetlerinden sorumlu Trabzon İl Müdür Yardımcısı Esengül Kibar gözetiminde gezilerini düzenliyor. Uzungöl, Atatürk Köşkü ve müze gezilerine götürülen çocuklar at çiftliğinde eğlenceli vakit geçirirken çeşitli spor ve eğitsel aktivitelere de katılıyorlar. Öğrencilere her hafta düzenli olarak ders desteği de veriliyor.

‘GÖZLERİNDEKİ HEYECANI GÖRDÜKÇE MUTLU OLUYORUZ’

Projede Grup Başkanı Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Şeyma Kul, “9 kişilik bir ekibimiz var. Proje ekibi olarak sürdürmekte olduğumuz bu özel proje ile hem aileler hem de çocuklarla aramızda oluşan bağı koparmayıp elimizden geldiği kadar yanlarında olmaya çalışıyoruz. Öğrencilere derslerinde başarılı olmaları noktasında da katkı sağlıyor ve düzenli olarak ders çalıştırıyoruz. Sinema ve ya tiyatro ile daha önce tanışmamış olan kardeşlerimiz var. Onlarla birlikte çeşitli aktivitelerde bulunuyoruz. Onların gözlerindeki heyecan ve sevinci gördükçe bizlerde çok mutlu oluyoruz. Bölümümüzde yer alan topluma hizmet dersi bize çok şey öğretti” diye konuştu.