Aleyna KESKİN/TRABZON,() – CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla başlattığı ‘İstihdam Seferberliği 2019’ programıyla ilgili Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Trabzon’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganı ile başlattığı ‘İstihdam Seferberliği 2019’ programıyla ilgili Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Trabzon’da görev yapan kaymakamlar ve kurum amirlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, işsizlikle toplum olarak seferberlik bilinciyle mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

‘DEVLETİMİZ TÜM İMKÂNLARINI SEFERBER ETTİ’

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, çok anlamlı bir çağrı için toplandıklarını söyleyerek, devletin istihdam alanında tüm imkânlarını seferber ettiğini söyledi. Ustaoğlu, “Amacımız İstihdam Seferberliğinin Trabzon’un tarihi ve kadim geçmişine, ticari ve iş dünyası birikimine yakışır biçimde karşılık bulmasıdır. Devletimiz tüm imkânlarını seferber etti. Türkiye Ekonomi Şurası’ndaki çağrıdan sonra bununla ilgili olarak bakanlıklar ve kurum temsilcileri bir araya gelerek istihdam teşvikleri hazırlandı, yasal mevzuatlar kanunlaştı. Çok cazip, ilave istihdamla alakalı güzel teşvikleri içinde barındıran bu mevzuat artık yürürlüktedir. Hem bu çağrıya kulak verme hem teşviklerden istifade etme noktasında Trabzon’da tüm paydaşlarımızla bir seferberlik yapalım istiyoruz. İşsizlik canavarına karşı toplumumuzun tüm kesimleriyle seferberlik halinde mücadele edelim ve başarılı olalım. Yeni bacalar tütsün, evlerimiz bereketlensin, sofralarımız neşelensin, ailelerimiz daha müreffeh ve mutlu olsun istiyoruz” dedi.

‘AMACIMIZ İSTİHDAM SORUNUNU EN AZA İNDİRMEK’

Toplantıda konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 çalışmalarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Hacısalihoğlu, “Hep birlikte ülkemizin istihdam sorununu en aza indirme konusunda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu doğrultuda Sayın Valimizin başkanlığında bir basın açıklamasıyla çalışmalarımızı başlatıyoruz. Uzun periyotlu bir çalışma programımız var. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI