Semih ERSÖZLER/ANTALYA,() - BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği üyeleri, trans birey Gökçe Saygı'nın (39) öldürülmesini protesto etti.
Antalya'da oturan trans birey Gökçe Saygı, 12 Mayıs Çarşamba günü Muratpaşa ilçesi Deniz Mahallesi 129 Sokak'taki 4 katlı apartmanın birinci katındaki dairesinde Şahin Y. (20) tarafından sırtından 7 kez bıçaklanarak öldürüldü.
BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği, basın açıklaması yaparak saldırıyı protesto  etti. Kalekapısı Meydanı Attalos Heykeli önünde toplanan dernek üyeleri adına açıklama yapan trans birey Derya Doğan, trans cinayetlerinde Antalya'nın ikinci sırada yer aldığını söyledi.
Tüm trans kadınların temel haklarını güvence altına alınması için anayasada acil bir koruyucu madde talep ettiklerini belirten Doğan, "Nefret cinayetlerine ve söylemlerine ağır cezalar çıkarılmalı. Kimliğimize, bedenimize, yaşam tarzımıza baskı ve nefret araçlarıyla saldıranlar iyi bilmelidir ki; var olmaya devam edeceğiz. Nefret cinayetlerine karşı tüm insan hakları savunucuları ve demokratik kitle örgütleri mücadeleye destek vermeli. Gökçe Saygı davasının da takipçisi olacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI