ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde üreticilere başta muz olmak üzere mango, pitaya, passifflora, guava, litchi, longan ve avokado gibi tropik meyve yetiştiriciliği konusunda eğitim verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere tropikal meyve yetiştiriciliği konusunda bilgi verdi. 90 kişinin katıldığı eğitimde, başta muz olmak üzere mango, pitaya, passifflora, guava, litchi, longan ve avokado gibi tropik meyve yetiştiriciliği konusunda bilgiler verildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Antalya'nın uygun iklim koşulları ve verimli ovaları sayesinde geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu söyledi.

Tarımda yaşanan gelişmeler ile artan rekabetin üreticileri katma değeri yüksek ürünlere yönelmeye zorladığını, bu değişime ayak uydurabilen üreticiler sektörde tutunmayı başardığını kaydeden Özen, "İl Müdürlüğü olarak üreticilerimizin bu değişime ayak uydurabilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu amaçla eğitim eğitimlerimize tropik meyve yetiştiriciliğini de ekledik. Bu eğitimler sayesinde ve bakanlığımızın da destekleri ile Antalya'da katma değeri yüksek olan tropik meyve üretimini artırmayı hedefliyoruz. İl Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz 'Tropik Meyve Yetiştiriciliği' eğitimi ile ilk olarak tropik meyve yetiştiriciliği ve Türkiye'deki durumunu hakkında kursiyerlerimizi bilgilendirdik. Uzman eğiticiler tarafından mango, pitaya, passifflora, guava, litchi, longan, avokado ve muz gibi tropik meyvelerin iklim istekleri, yetişme koşulları, hastalık, zararlı ve mücadele yöntemleri anlatıldı" dedi.

Seminer sonunda kursiyerlere sertifika verildi