GÜNEYDOĞU'ya 30 kişilik heyetle gezi düzenleyen Torbalı Ticaret Odası (TTO), Mardin Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTO) ziyaret etti.

TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ve Meclis Başkanı Erkan Aksoy başkanlığındaki 30 kişilik heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (TSO) sonra Mardin TTO'nun misafiri oldu. Her iki odadaki yaklaşık 60 kişilik iş insanı grubu, sektörleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunup, ticaret yapma potansiyeli üzerinde değerlendirmeler yaptı.

Mardin'in potansiyelini anlatan Mardin TTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, "Mardin, tarihte tarımın ilk yapıldığı yerlerden biridir. Buradan da anlayacağınız üzere, çok bereketli topraklarda yaşıyoruz. Özellikle tarımsal üretim ve üretilen ürünlerin işlenmesi ile ihracatımız her geçen gün artıyor. Kamunun uygulamaya almış olduğu teşvik programları sayesinde ilimiz daha da yatırım yapılabilir bir cazibe merkezi haline geldi. Burada terörün olduğunu algısını kırmak istiyoruz. Hakikat şu ki Mardin'de terör yoktur. Biz Mardinli ticaret insanları olarak, Torbalılı ticaret insanları ile olan ticaret ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi arzu ediyoruz. Siz zeytinde güzel işler yapıyorsunuz. Yatırımcılarınızı buraya zeytin ve zeytinyağı tesisi yatırımı yapmaya davet ediyoruz" dedi.

TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ise Torbalı ekonomisi ile ilgili bilgi vererek, "Artan ihracat rakamlarımız ilçemizin her geçen gün ivme kazandığını göstermektedir. Bizler burada gördüğümüz misafirperverlikten çok memnun olduk. Karşılıklı ticareti geliştirecek, birlikteliklere vesile olacak bir toplantı olmasını diliyorum. Mardin ve Torbalı iki kadim kent. Diliyorum ki bir arada yaşama kültürü gelişmiş bu iki kentin tacirlerinin arasında olan ticaret hacmi daha da artsın. Hem Torbalı hem de Mardin kazansın" dedi.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki toplantının ardından Deyrul Zaferan Manastırı, Kasımiye Medresesi ve Midyat şehir turundan sonra Batman Hasankeyf'i de gezen TTO heyeti, Diyarbakır'a geçti. Diyarbakır'da gün boyunca kentin ekonomisi ve işbirliği konularnıda çeşitli görüşmelerde bulunulacak.

TORBALI (İzmir), )

FOTOĞRAFLI