ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ASMEK kursiyerleri ile tiyatro izledi. AŞT'nin 'Oyun Oyun İçinde' adlı oyununu izleyen Başkan Türel, kursiyerlere "ASMEK sizlerin sayesinde Antalya'nın en büyük okulu oldu" diye seslendi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel'in önderliğinde 2005 yılında kurulan Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) hizmet vermeye devam ediyor. ASMEK kursiyerleri Antalya Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) 'Oyun Oyun İçinde' adlı oyununu izlemek için AKM'de bir araya geldi.
SEYİRCİYİ SELAMLADI
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de ASMEK kursiyerlerini temsilde yalnız bırakmadı. Kursiyerlerle tiyatro oyunu izleyen Türel, oyun sonrası sahneye çıkarak AŞT oyuncularını tebrik etti ve kursiyerlere seslendi. Başkan Türel, AŞT oyuncuları ile sahnede seyircileri selamladı. 
AŞT'YE TEŞEKKÜR
AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür'e katkıları için teşekkür eden Başkan Türel, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok güzel bir sözü var. Her sözü güzel ama bu sözü de çok güzel. Diyor ki; 'Bu dünyada belediye başkanı olabilirsiniz, avukat olabilirsiniz, milletvekili olabilirsiniz, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olabilirsiniz ancak sanatçı olmak kolay değil, sanatçı olamazsınız.' İşte bu vesileyle AŞT oyuncularımıza ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.
ASMEK İLE GURUR DUYUYORUM
Antalya'nın kültür ve sanat şehri olması için çalıştıklarını belirten Başkan Türel, şunları söyledi: "Kıymetli eşim Ebru Türel 2005'te büyük gayretlerle ASMEK'leri kurdu. Bir projeyi gerçekleştirirsiniz ama esas olan o projeyi yaşatmaktır. Eğer o projeyi yaşatamazsınız yaptığınız emeklere yazık oluyor. Bugün görüyoruz ki ASMEK sizlerin sayesinde sizlerin katılımlarıyla Antalya'nın en büyük okulu oldu. 250 bine yakın kursiyerimiz ASMEK'lerimizi gerçekten yaşatan kursiyerlerdir. Bize Türkiye'de bu projeyle gurur duyma imkânı veriyor. Hepinizle ben gurur duyuyorum. Bu gayretlerimizin Antalya'mıza sizlerle beraber en güzel şekilde taçlanmasını bundan sonrada temenni ediyorum."

FOTOĞRAFLI