TÜRKİYE Cumniyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 26'ncı yılında, Malatya Valiliği ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen etkinliklerle anıldı.
Turgut Özal Üniversitesi konferans Salonu'ndaki Özal'ı anma etkinliğine; Adalet Bakan Yardımcısı Selahaddin Menteş,  Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık, 55'inci Hükümet Devlet Bakanı Cavit Kavak,  2'nci Ordu kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, 7'nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Selim Karsavuranoğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Baro Başkanı Enver Han, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  İl Jandarma Komutanı Albay Necmi ince, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek,  STK yöneticileri, üyeleri ve akademisyenler katıldı.

Özal’ın vefatının 26'ncı yıl dönümünde anma etkinlikleri kapsamında daha önce İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde bulunan 'Turgut Özal Müzesi' Yüksek Öğretim Kurulu'nun Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde açılması kararı üzerine, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Tarım kampüsündeki  Konferans Salonu girişinde kuruldu. Müzenin açılışı katılımcılar tarafından gerçekleştirildi. Anma etkinliği kapsamında Özal’ın Malatya'ya yaptığı ziyaretlerde çekilmiş olan 44 fotoğrafından oluşan sergide katılımcılar tarafından gezildi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran tilavetiyle devam eden anma etkinliğinde, daha sonra üniversiteyi tanıtan ve Turgut Özal'ın hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Anma etkinliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği telgraf okundu. Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 8'inci Cumhurbaşkanı, hemşerisi merhum Turgut Özal'ı vefatının 26'ncı yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Özal, kendi memleketinde kendi adını gururla taşıdığımız üniversitemiz de ilk defa anılıyor. Turgut Özal Müzesi, kendi adını taşıyan üniversitede açıldı. Malatya her yanıyla Özal'ı ölümsüzleştiriyor ve sahipleniyor. Turgut Özal; renkli kişiliği, yaşamı, davranışları, alışkanlıkları, sevecenliği, hoşgörüsü ve geniş ufku ile önemli siyaset ve devlet adamlarımızdandır. Turgut Özal, hayatında merdivenleri tek tek çıkmasıyla da örnek bir kişiliktir" dedi.
Konferans sonunda 55'inci Hükümet dönemi Devlet Bakanı Cavit Kavak'a üniversite öğrencilerinin hazırlamış olduğu hediyeler, Vali Aydın Baruş ile Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut tarafından verildi. Ayrıca ESOB, Esnaf ve sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi, MASTÖB, MİAD ve Birlik Vakfı Şubesi başkanlarına etkinliklere katkılarından dolayı plaket verildi. Daha sonra Özal'ın vefatının 26'ncı Yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Kredi kefalet kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Birlik vakfı Başkanı Sadi Ergül'ün  katkıları ile Eskimalatya'daki Tarihi Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nda Mevlid-i Şerif okutuldu. Katılımcılara esnaf kuruluşlarınca Ahilik Pilavı ikram edildi, Birlik Vakfı tarafından ise Mevlid Şekeri dağıtımı yapıldı. Mevlide beraberinde eski devlet Bakanı Cavit Kavak ile birlikte katılan Rektör Prof. Dr. Karabulut, Özal’a ve üniversiteye sahip çıkılmasından dolayı teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI