Berkay KUNT/ANTALYA, () - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) himayesinde Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında yer alan Antalya Kongre Bürosu'na (ACB) üye olan Türkan Şoray Kültür Merkezi'ne, ACB plakası verildi.

Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantı ve plaka takdim töreni, ATSO ve Antalya Kongre Bürosu Başkanı Davut Çetin, ATAV Başkanı ve Antalya Kongre Bürosu Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın katılımıyla gerçekleşti.

Kongre bürosu faaliyetlerinin anlatıldığı toplantıda konuşan Başkan Ümit Uysal, Antalya'nın kongre için gelen turistlerle dolması gerektiğini ifade etti. Ümit Uysal, "Maalesef geçtiğimiz son 5 yılda ülkemizi yönetenlerin ağır hataları ve o ağır hataları kullanan yurtdışındaki art niyetli çevreler nedeniyle kentimizin ve ülkemizin algısı çok ciddi şekilde bozuldu. İnsanları güvenli bir kent olduğumuza ikna etmekte zorlanıyoruz, bunun da çalışmasının yapılması gerekir. Önümüzdeki süreçte Muratpaşa Belediyesi olarak çalışmalar yapacağız. Akıllı kent yönetiminde güvenlik başlığını farklı bir bakış açısıyla ele almak ve dünyanın her yerinden seyahat eden kişilere ulaşarak güvenli bir kent olduğumuzu ifade ederek Antalyamıza sürekli çalışan bir akıllı turizm tanıtım merkezi kurmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

'ANTALYA, SADECE RESORT TURİZM İLE ANILMAMALI'

ATSO ve Antalya Kongre Bürosu Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın sadece resort turizm ile anılmaması gerektiğini ifade etti. Davut Çetin, "Antalya sadece resort turizm ile anılmamalı, turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini yıllardır söylüyoruz. Burada toplantı ve incentive turizmi geliştirilmeli. Kongreler bugünden yarına alınmıyor. Elimizde 5 bin kişilik EXPO Kongre Merkezi var, daha hiç kongre yapıldığını görmedik. Çünkü önceden planı yapılmadı, önceden büyük merkezler için plan yapılmalı ki şehre katkı koysun. Bir de 2015 yılından sonra siyasi gerginlikler, 15 Temmuz kalkışması ve ekonomik gerginlikler ile birlikte arka arkaya 5 seçim Türkiye'nin gündeminde maalesef bu konuları tartışamadık. Artık önümüzde 4 yıl seçim yok. Rahatlıkla Antalya için, turizmin gelişmesi ve özellikle kongre turizmi için çalışacağız" dedi.

'KONGRE TURİZMİNİN ÖNEMİ ANLAŞILMALI'

ATAV Başkanı ve Antalya Kongre Bürosu Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege ise, 2018 yılı verilerine göre Antalya'da 60'ı uluslararası, 55'i ulusal olmak üzere toplam 115 kongre düzenlendiğini, firma, bayi, incentive ve toplantı katılımcılarının da dahil edilmesi ile birlikte kongre turizmi sayesinde 210 bin kişiyi Antalya'da ağırladıklarını açıkladı. Yeliz Gül Ege, kongrezistlerin resort turizmindeki misafirlere oranla 3 katı daha fazla harcama yaptıklarını, bu sayede kongre turizminin öneminin çok daha iyi anlaşılabileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından Türkan Şoray Kültür Merkezi'ne verilen ACB plakasının takdimi gerçekleşti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, plakayı Yeliz Gül Ege'den aldı.

FOTOĞRAFLI