ALMANYA Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından Yenimahalle Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Türkiye'de Alman İzleri' temalı fotoğraf sergisi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu'nda açıldı.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde, Türkiye ile Almanya arasında uzun tarihi geçmişe dayanan etkileşimin, 'Türkiye'de Alman İzleri' temalı fotoğraflarla anlatıldığı sergiye, Almanya Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanı sıra Güney Afrika, Macaristan, Arjantin, Panama, Zambia ve Ruanda Büyükelçileri ile çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen programda, Alman bestecilerin eserlerinden oluşan senfoni okrestrası konseri de davetlilere keyifli bir akşam yaşattı. Türkiye'de iz bırakmış Almanların eserlerinden 52 örneğin yer aldığı fotoğraf sergisi, 23 Eylül Pazartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Sergide 1930-1940'lı yıllarda Türkiye'de iz bırakmış Almanların eserlerinin örneklerine yer verildiğini belirten Almanya Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, "Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'a, daha önce kitaplarla ve takvimlerle tanıttığımız bu tarihi, bugün düzenlediğimiz sergide tekrar ortaya koyma fırsatı verdiği için teşekkür etmek istiyorum” dedi.
1930'lu yıllarda çok sayıda Alman bilim adamı ve mimarın, Ankara'nın yeni bir görünüm kazanmasına katkı sağladığını ve çok sayıda eser kazandırdığını hatırlatan Başkan Yaşar da, “Yaptıkları eserler halen ayakta dimdik duruyor. Bizler de o mimariyi gelecek kuşaklara taşımalıyız” diye konuştu.