ANTALYA, () - RUSYA Federasyonu'nun başkenti Moskova'da organize edilen Türkiye Festivali'ni 3 günde 133 bin kişi ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Birliği (TTYD) koordinasyonunda organize edilen Türkiye Festivali yoğun ilgi gördü. Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen festival, özellikle hafta sonu tatilinin devreye girmesi ile büyük bir ziyaretçi kitlesini ağırladı. 100'ün üzerinde sanatçının katıldığı festivalin en çok ilgi gören bölümü ise tatil çekilişleri oldu. Festival kapsamında günde 3 kez çekiliş gerçekleştirilirken bu çekilişler sonucunda otellerin desteği ile 100 çift, Türkiye tatili kazandı.

Türkiye'nin kültürel ve turizm zenginliklerini gözler önüne seren festival, renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. İlk gün yağan yağmura rağmen 20 bin kişiyi ağırlayan festivali, ikinci günü 53 bin, üçüncü günü de 61 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçiler, stant ve çadırlar önünde metrelerce kuyruk oluşturdu. Festival Rus basının da büyük ilgisini gördü. 100'ün üzerinde basın mensubu ve blogger'ın birebir takip ettiği festival, Türkiye'nin zenginliklerini gözler önüne serdi.

'KENDİLERİNİ TÜRKİYE'DE HİSSETTİLER'

Türkiye'nin zenginlikleri ile bezenen 165 dönümlük festival alanı dolarken, yoğun ilgi turizmcileri de memnun etti. 3 gün boyunca kendilerini Türkiye'de hisseden Rus halkı, festivalin uzatılmasını ya da yılda iki kere yapılmasını istedi. Türkiye Festivali Koordinatörü Haluk Özsevim, bu sene üçüncü kez gerçekleştirdikleri festivalin yine büyük bir ilgi ile karşılandığını söyledi. Festivali 3 günde 133 bin 600 kişinin ziyaret ettiğini belirten Özsevim, “Rus halkının ilgisi bizi şaşırtmadı. Çünkü Rus halkı Türkiye'yi ve Türkleri çok seviyor. Biz de Türkiye'nin ve Türklerin sevgisini göstermek için 3 gün boyunca ülkemizin renklerini Moskova'ya taşıdık" dedi.

RUS PAZARI İÇİN ARTI DEĞER KATACAK

Festivalin herkesi mutlu ettiğini ifade eden Haluk Özsevim, “Turizm değerlerimizi, turizm destinasyonlarımızı ve turistik tesislerimizi Rus halkı ile buluşturduk. Stant ve çadırlar önünde metrelerce kuyruklar oluştu. Bu durum bizi fazlasıyla mutlu etti. Bu durum Rus tatilcilerin Türkiye'den vazgeçmeyeceğini gösteriyor. Yapılan her türlü tanıtım ve organizasyonun Rus pazarına artı değer katacaktır. Biz festivalimizin Türkiye'nin imajına ve turist sayısına katkı sağladığına inanıyoruz" dedi.

Haluk Özsevim, festivale destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, Moskova Büyükelçiliği, Antalya Valiliği, İstanbul Valiliği, belediye, TÜRSAB, TÜROFED ve TTYD, otel, tur operatörü, firma ve kurum temsilcilerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI