Serkan AKKUŞ - İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,() - BURSA'da bir özel okul ile Kolombiya Büyükelçiliği, Türkiye ve Kolombiya arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümü dolayısıyla muhteşem bir dostluk programı gerçekleştirdi.

Bursa'da özel bir okulun konferans salonunda düzenlenen programa Kolombiya Büyükelçi Vekili Milena Gomez Kopp onur konuğu olarak katıldı. Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu’nun da yer aldığı programda konuşma yapan Büyükelçi Vekili Milena Gomez Kopp, Türkiye ve Kolombiya arasındaki güçlü ilişkileri, sanatla kutlamanın çok anlamlı olduğunu ifade etti. İlişkilerin gelişmesine bu tür etkinliklerin de çok büyük katkısı olduğunu belirten Gomez Kopp, böyle bir geceye katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Kolombiya ile ülkemiz arasındaki diplomatik ilişkilerde her iki tarafın da çok önemli adımlar attığını dile getirirken; mazbatasını almasının ardından ilk programına katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise Bursa’da böyle bir organizasyonla, Kolombiya ile sevgi ve dostluk köprüsü kurulmasından dolayı gurur duyduklarını belirtti.

INCOLBALLET’TEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Konuşmaların ardından Kolombiya’dan gelen Incolballet Dans Okulu öğrencileri, muhteşem bir performans sergileyerek, rengarenk kostümleri ve danslarıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı. Ardından Şahinkaya Sultanları, zeybek, roman ve Artvin yöresi performansı sergileyerek, gösterileriyle büyük beğeni topladı. Programın finalinde Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem Incolballet Dans Okulu’na, Vali Yardımcısı Ergun Güngör de Kolombiya Büyükelçi Vekili Milena Gomez Kopp’a teşekkür plaketlerini takdim etti.

FOTOĞRAFLI