Erol AKKIR/ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tomris Özben, EuroMedLab Kongresi'nde, Avrupa Klinik Kimya ve Tıbbi Laboratuarlar Federasyonu (EFLM) Başkanı seçildi.

İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenen federasyon başkanlık seçiminde İngiltere ve Belçika adaylarına karşı yarışan Prof. Dr. Tomris Özben, EFLM üyesi ülkelerin yarıdan çoğunun oylarını alarak başkan seçildi. Halen EFLM'in bağlı olduğu Uluslararası Dünya Federasyonu'nda (IFCC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Sayman olarak görev yapan Prof. Dr. Özben, gelişmekte olan ülkelerde tıbbi laboratuarlar ve çalışanlarına destek olmak için kurulan IFCC Vakfı'nın da yönetim kurulu üyesi.

FEDERASYON 44 ÜLKEDEN OLUŞUYOR

EFLM'nin Avrupa ve yakın ilişkili 44 ülkenin Ulusal Klinik Kimya ve Tıbbi Laboratuarları Federasyon üyesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özben, Tüm Avrupa Tıbbi laboratuar uzmanları için ortak bir platform oluşturan federasyonun, sağlık hizmetleri ile ilgili ulusal ve uluslararası profesyonel topluluklara, tıbbi laboratuar endüstrilerine, kamu ve sivil toplum kuruluşlarına klinik kimya ve tıbbi laboratuarlar alanında Avrupa lideri olarak bilgi, hizmet ve destek sağladığını söyledi.

ETKİN HASTA TEDAVİSİ

Prof. Dr. Özben, "Modern sağlık hizmetlerinin merkezinde yer alan EFLM, hastalık tanı, risk değerlendirmesi, tedavi seçimi, tedavinin izlenmesi, prognoz ve klinik karar verme alanlarında hayati rol oynamakta olup, etkin hasta tedavisi için merkez konumdadır. Hastaların tıbbi laboratuarlardan yüksek standartta hizmet beklemeleri en doğal haklarıdır. EFLM'in misyonu, tıbbi laboratuarların bilimsel, profesyonel ve klinik yönlerini geliştirerek, hizmet standartlarını artırarak hasta teşhis, bakım ve tedavisine katkıda bulunmak. Laboratuar tıbbının hem Avrupa Birliği düzeyinde hem de Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde etkin şekilde temsil edilmesini sağlamaktır" diye konuştu.

6 kıtadan 200'den fazla davetlinin katıldığı kongrede konuşmacı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özben, "Ülkemizde uluslararası kongreler düzenleyerek ülkemizin ve Akdeniz Üniversitesi'nin tanıtımına katkıda bulunmak EFLM Başkanı olarak beni gururlandırıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI