Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) sahneye konulan ve her sezon izlenme rekorları kıran Türküyem müzikli, bu sezon son kez sahnelendi.

Haşim İşcam Kültür Merkezi'nde bu sezon son kez sahnelenen Türküyem müzikaline izleyici ilgisi yoğun oldu. Fatih Şanal'ın sahneye koyduğu, türkü düzenlemeleri ile kompozisyonunu Erdal Tuğcuları'ın, librettosunu Fatih Şanal'ın hazırladığı müzikalde, türküler klasik batı müziği sesleriyle birleştirilerek yorumlandı. Dekor ve kostüm tasarımı Gürcan Kubilay'a, koreografisi Nurdan Sinkil'e ve ışık tasarımı Mustafa Eski'ye müzikalde, Antalya DOB Orkestrasını şef Ömer Yöndem'in yönetti.

Türkülerin canlandırıldığı konserde Serap Demirhan Işık ve Sinem Emine Ulusoy (soprano), Gülçin Gültekin (mezzo-soprano), Burak Pektaş (tenor), Erdi Can Aybaş(bariton) ve Alaaddin Ataseven (bas) solist olarak sahneye çıktı. Türkülere Boğaç Özbakır, Gizem Karakurt, Asena Melike Keskin, Işıl Ayaz, İlayda Binzet, Zeynep Turan, Rüya Göktepe, Başak Özbek Arda Hasipoğlu danslarıyla renk kattı.

FOTOĞRAFLI