Semih ERSÖZLER/ANTALYA, () - ANTALYA Bisiklet Sevenler Grubu tarafından düzenlenen bisiklet turuna, bu hafta Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü katıldı.

Antalya'da her salı günü kent merkezinin farklı noktalarına motorlu taşıt trafiğini azaltma ve insanları harekete yöneltmek amacıyla pedal çeviren Antalya Bisiklet Sevenler Grubu'nun bu haftaki turuna Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü katıldı. Atatürk Parkı'ndan başlayacak tur için buluşan yüzlerce bisikletleri kasklarını takarak yola çıktı. Grubun kendisi için yaptırdığı formayı giyen Tütüncü, bisikletlilerle birlikte Dokuma Park'a kadar pedal çevirdi.

Tur öncesinde konuşan Tütüncü, bisiklet sürerken kask takmanın önemine vurgu yaptı. Tütüncü, “Bugün umarım güzel bir hatıra olur. Sağlıklı yaşama dikkat çekeceğimiz bir tur olmasını istiyorum. Bisiklet yollarını ilçelere de yaymak adına tüm belediyelerle birlikte çalışma yürütmemiz gerekiyor. Bisiklete binmek hareketliliği artırmak adına çok önemli. Kepez Belediyesi olarak farkındalık yaratmak, insanları hareket etmeye teşvik etmek için her hafta bisiklet turları düzenleyeceğiz. 25-30 kilometre uzunluktaki turlara herkesi davet edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI